От х:

Днес в x:

Нов антивоенен "Банкси" се появи за кратко в Лондон

Ново произведение на Банкси, използващо за платно уличен знак "Стоп" в югоизточен Лондон, престоя само около час, преди да бъде премахнато, предаде Би Би Си в петък следобед. Преди това автентичността на творбата, която изобразява три военни летателни апарата, наподобяващи военни дронове, върху червения шестоъгълник с надпис STOP, бе потвърдена.

Инсталацията се появи в профила на Банкси в "Инстаграм" около 15 ч. българско време, а премахването на табелата се е случило около 12.30 ч. местно време (по Гринуич - 14.30 ч. българско време).

С повече от 12 млн. последователи в "Инстаграм", неозаглавената публикация - галерия от три фотографии на знака в "Пекъм" - събра повече от 460 хил. харесвания за два часа и над 3100 коментара. Тя е първата от половин година насам и едва шестата за 2023 г.

Сред останалите произведения, които Банкси направи достояние на публиката тази година, са близо четиритонния стенопис Valentine's Day Mascara, който се появи на фасадата на къща в Маргейт, Кент, в деня на Свети Валентин.

На него е изобразена домакиня от 50-те години на миналия век с подуто око и липсващ зъб, облечена в престилка и с жълти ръкавици за домакинстване, която хвърля мъж в хладилна камера.

През септември стенописът бе поставен във фоайето на изложбата "Изкуството на Банкси" в централен Лондон, където може да бъде разгледан безплатно.

На изложбата са изложени произведения като Girl With Balloon, Flower Thrower и Rude Copper и също така се фокусира върху Dismaland на Banksy, който е инсталиран в Weston-super-Mare, The Walled Off Hotel във Витлеем и скорошни творби, свързани с продължаващата война в Украйна.

Художникът често се обръща към съвременни проблеми и през 2020 г. включи в работата си послания за пандемията от коронавирус.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини