От х:

Днес в x:

Tesla вече е най-големият производител на електромобили в света

Конкуренцията в областта на електрическия транспорт се изостря: за първи път Tesla изпревари по продажби китайската компанията BYD, като в продажбите на BYD са включени и хибридните автомобили.

Преди няколко години почти никой не вярваше. че Tesla ще може да произвежда много големи количества електромобили, но компанията успя да постигне това предимно с трите си електромобила Model S, Model X и Model 3.

През цялото време Tesla се конкурираше по брой продажби с китайската BYD, която е най-големият производител на електромобили в Китай. Навремето Илън Мъск нямаше особено добро мнение за тази китайска компания: когато стана ясно, че Уорън Бъфет е инвестирал в BYD, а Мъск бе запитан какво мисли за това, в отговор той само се разсмя.

Но BYD започна да произвежда продукция в плашещо големи обеми, точно докато Мъск настройваше своите поточни линии и преминаваше през така наречения от самия него „производствен ад“.

Сега, след като започнаха да излизат най-новите данни за продажбите на електромобили стана ясно, че Tesla вече изпреварва BYD. Според все още неофициалните статистики, от първото тримесечие на 2014 година до месец октомври 2019 година Tesla е продала 807 954 електромобила, а BYD – 787 150.

Досега конкуренцията между Tesla и BYD бе сравнително равностойна, но след като Мъск построи третата гигафабрика в Китай, Tesla започна експанзия и на местния пазар. Сега борбата между тези две компании ще стане още по-оспорвана.

Източник: kaldata

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини