От х:

Днес в x:

42-ма ученика от Смолянско в конкурсна надпревара за посещение в Брюксел

Изображение 1 от 3

    Общо 288 мултимедийни презентации на ученици от 8 до 12 клас са изпратени в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, който приключи преди броени дни, организиран от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

    Участниците са от областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където той има информационни офиси. Ще бъдат връчени три награди за всяка област- голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

    42 презентации на ученици от областта са изпратени за конкурса, който се провежда със съдействието на РУО – Смолян. Участниците са млади хора от осем общини - Смолян, Баните, Златоград, Доспат, Мадан, Рудозем, Неделино и Чепеларе.

    Според регламента, презентациите трябва да включват информация за живота и делото на народните будители от родния край на участниците. Конкурсните работи ще се оценяват от експертно жури. В състава му в Смолян е Валя Василева – директор на РИМ "Стою Шишков"– Смолян, Милена Рашкова – учител по Български език и литература, Ирена Недева – учител по информационни технологии.

    Асим Адемов благодари на участниците за положените творчески усилия. По думите му интересът към конкурса доказа необходимостта и значимостта на всяка една инициатива, насочена към запазване на историческата памет за народните ни будители, отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност.

    Евродепутатът ще обяви резултатите и ще награди победителите в конкурса във всяка област, където има негови информационни офиси. Това ще стане на официална церемония през месеците януари и февруари, като датите ще бъдат обявени допълнително.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини