От х:

Днес в x:

Сформирани бяха постоянните комисии към ОбС

На първата си редовна сесия новосформираният Общински съвет в Първомай определи своите постоянни комисии и техните ръководства и членове. Уговорката, направена от председателя Христо Вълчев е, че сесията ще бъде проведена по силата на стария правилник за дейността на Общинския съвет, тъй като новият е в процес на обществено обсъждане, публикуван е на сайта на общината и може да бъде приет едва на следващото заседание.

Постоянните комисии ще са 8. Три от тях ще бъдат председателствани от представители на на политическата група на БСП:

Комисията по Финанси, бюджет и стопански дейности се оглавява от Делян Караславов. Светозар Славчв е председател на Постоянната комисия по „Правни въпроси“, а Д-р Добрин Кръстев – ще отговаря за „Здравеопазване и социални дейности“.

ГЕРБ ще ръководят 2 от Постоянните комисии: очаквано Чавдар Здравчев поема „Образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси“, а Милена Карадинева е председател на ПК „Устройство на територията, строителство, транспорт, икономика, търговия и услуги“.

ПО една комисия оглавяват СДП, СДС и ДПС.

Дечко Петков от СДП председателства „Земеделието и горското стопанство и екология“, Илия Ганчев от СДС „Младежката и трудова заетост, спорт и туризъм“, а Мурад Али от ДПС - „Общинска собственост и инвестиции“.

Всички 20 общински съветници, без председателстващия, са заети в по две постоянни комисии.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    12
    123
    18 -9
    10:57, 22 ное 2019
    На първо четене изглежда много добре точните хора на точното място , дано работят за Първомай.
    • Ха
      Ха дано
      2 0
      09:23, 24 ное 2019
      Ха, дано, ама надали....
  • 2
    Wh
    Whatever
    13 -1
    12:56, 22 ное 2019
    паметен момент в история пЕрвомайская... Нейде там, на задния ред в сенките, един образ седи и гледа напред към светлината и това, което беше нявга негово.
  • 3
    Фо
    ФОТОГРАФ
    9 -2
    13:08, 22 ное 2019
    А още по в дъното един друг образ гледа със сантимент цирка в който и той по случайност участва еднократно
    • На
      на халос
      18 -1
      13:19, 22 ное 2019
      След като се отказа от общинския и съвет Асен се превърна в употребен ням зрител.
    • Ир
      Ирландеца
      8 -3
      21:11, 22 ное 2019
      Който и да си, имаш набито око...мерси, че ме забеляза. Отидох да видя колко граждани наистина се интересуват - останах разоарован. Бяхме само 3-4 цивилни :)
    • Фо
      Фотограф
      2 -1
      17:42, 23 ное 2019
      Моля, пак заповядай. Радвам се, че се припозна в коментара, тъй като беше точно за тебе.
  • 4
    !
    !
    25 0
    17:52, 22 ное 2019
    Карадинева председател на комисия!? Редовно закъснаваща за сесии и комисии и никога не вземаща отношение поради срамежливост или поскоро поради некомпетентност. Сега ще води комисии човек който никога не си е чел материалите за сесията. Така и не чуха гласът и в предния общински съвет и не само нейния
  • 5
    ?
    ?
    10 0
    21:05, 22 ное 2019
    И сега има хора като въпросната карадинева, които и преди и сега са само пълнеж на бройката съветници! Те са резултат на сбърканото събиране на преференции от роднини ,приятели,колеги и т н чрез което влизат съвсем неподходящи хора.А защо са там един Бог знае.
    • Ед
      Един от народа
      17 -1
      08:09, 23 ное 2019
      Защо са там ли? Може би, защото имат нереална преценка за себе си. Грешните хора на грешното място.Пасивното им участие в Общинския съвет разобличава "изключителните им ръководни и професионални качества". Удобно топло местенце, което да гали и подхранва егото им.Сега е сезона на мъглите, но мъглата в тези хора е всесезонна, целогодишна.Придават си значимост, която е несъвместима с тяхното интелектуално ниво!
    • До
      До един от народа.
      2 -14
      13:19, 23 ное 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 6
    До
    До копелето от народа
    1 -10
    15:21, 23 ное 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
    Хо
    Холандеца
    5 -1
    21:15, 23 ное 2019
    Общинският съвет на Амстердам се състои от 45 човека, на почти двумилионната столица.Първомай е от около 5000 жители, а нашите първенци на града са 21 "специалиста". Да не ви отегчавам с други примери.Има достатъчно.Ама като си пееш Пенкеле,кой ли те слуша.За това няма да цъфнете и вържете.
    • Пи
      Питагор
      4 -2
      07:24, 24 ное 2019
      Ава кък може да сръвняваш амстердам с пърумай ва ти в ред ли са ва. В амстердам ниту един съветник да няма и кметя да е в отпуск 4 гудини сичку жъ си е ок ва. На пърумай му трябват най малко 100 съветника щото има сериозни прублеми ва ей митката започна грешну да ги ришава още от първите седмици на мандата си ва.В пърумай има най малку 100 човека дету са толкова умни чи мозъка им изтича от ушите ва а имаме само 21 съветника за тва не ни въри работата ако бяха повече досега щяхме да стигнем и подминем амсетрдам така чи после нивгъш няма да ни настигнат. Просто закона е такъв и нарочно уграничава броя съветници за да не може пърумай да просперира ва.
    • Хо
      Холандеца
      1 0
      23:25, 24 ное 2019
      Умишлено посочих като пример Амстердам,а не Ню Йорк или Берлин ,защото щяха да ме изкарат фашист.За другото си абсолютно точен Питагоре.Ще трябва да се промени ограничаващия закон,и най сетне и ние да се наредим на хорото,на масата де.Роднина ,милиционер,роднина,милиционер.Една дълга хубава маса.
Последни новини