От х:

Днес в x:

12 °C

Ученическо творчество украси стени в "Славейков"


Традиционна проява за 35-тата годишнина на училището 
Последният коридор с бели стени в СУ "Петко Рачов Славейков" осъмна днес обагрен в цветове. Стенописите са изключително ученическо творчество и са дело на 17 изявени ученици - художници от 6 и 9 клас, ръководени от учителя по изобразително изкуство Недим Мустафа. 
Днес директорът Милко Багдасаров откри официално коридора на четвъртия етаж в крилото, където се обучават учениците от начален етап. Младите талантливи художници представиха труда си пред директора, учителите и съучениците си и събраха овации за начина, по който възприемат Славейков и училището. 
Изрисуването на коридорите е традиция, която се спазва за всяка кръгла годишнина. 
Проявата днес е само част от мероприятията през цялата седмица, които се организират в чест на патронния празник. Спортни турнири, литературни четения, изложби, посещения на театрални постановки, благотворителни акции допълват програмата. 
Утре и вдругиден учителите, извършващи иновативните дейности, ще представят работата си пред гостите от партньорските училища от Стара Загора и Велики Преслав по програмата за сътрудничество между иновативни и неиновативни училища. 
В петък е обявен ден на ученическо самоуправление. От 18 ч на 15 ноември в залата на театъра е обявен тържествения концерт на славейковци по случай патронния празник, който ще завърши с коктейл. 
В неделния ден пък в зала "Арпезос" ще се проведат приятелски ученически баскетболни срещи. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини