От х:

Днес в x:

ЦИК разяснява как могат да гласуват хората с увреждания на 27 октомври /видео/

Ако сте с увредено зрение или затруднения в придвижването и не можете да гласувате самостоятелно, можете да направите това с придружител в секция в същия избирателен район, която е достъпна. За целта трябва да представите личен документ и да попълните декларация на място, че не сте гласували и няма да гласувате другаде.

Можете да гласувате и дома с подвижна избирателна кутия. Предварително трябва да направите това в писмена форма, подписано собственоръчно и изпратено по пощата или чрез упълномощен представител. Може да подадете и електронно заявление на интернет страницата на общината по постоянен адрес или на настоящия адрес, ако сте подали заявление до 12 октомври.

Към заявлението за гласуване с подвижна избирателна кутия се прилага копие от решението на ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза, удостоверяваща уврежданията, които възпрепятстват напускането на дома ви.

Подвижна избирателна кутия се създава, ако до 12 октомври има подадени поне 10 заявления от лица с трайни увреждания. При вече създадена подвижна избирателна секция, заявления за гласуване могат да се подадат до 21 октомври.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини