От х:

Днес в x:

10 °C

Подписаха договорите с одобрените проекти за междублоковите пространства в Димитровград

Изображение 1 от 4

    Днес кметът на община Димитровград Иво Димов подписа договорите с домоуправителите на четири граждански сдружения, които кандидатстваха с проекти по общинския конкурс „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки”  под мотото "За приветлива градска среда".

    25 000лв. са средствата, отделяни от общината всяка година за финансиране на проекти на граждани, които искат да направят зоните около жилищата, където живеят, едно по-красиво и привлекателно място за отмора. Екологичната инициатива се провежда за 9-та поредна година.

    До сега с финансовата подкрепа на общината са осъществени близо 100 проекта с озеленяване и облагородяване на средата между блоковете.

    “Искам да ви поздравя за инициативността и най-вече гражданската ви активност и в това, че не сте безразлични към градската среда", се обърна кметът към домоуправителите Красимир Грозев, Атанаска Латева, Иван Воденичаров и Димитър Стоянов при подписването на договорите. Проектните предложения включват поставянето на нови детски съоръжения, паркова мебел, беседка, озеленяване.

    “Нашата цел е не само да съхраним, а да обогатим зелената среда около нас. Ще продължа да насърчавам дейности за опазването на околната среда и намаляването на негативните въздействия върху климата”, подчерта Димов и подари на представителите на гражданите по една туя, като символ на развитието и живота.

    В началото на срещата кметът на общината почерпи присъстващите по повод рожденния си ден и се пошегува, че дори и днес продължава да работи. 

    Одобрени проекти са:

    1. Красимир Димитров Грозев -вх.№ОСВ-13-273/19.08.2019г. (детска площадка на ул. „Г.Бенковски” до бл.№1)

    2. Атанаска Иванова Латева - вх.№ОСВ-13-276/20.08.2019г. (междублоково пространство на ул. „Сливница” западно от бл.№8)

    3. Иван Александров Воденичаров- вх.№ОСВ-13-286/23.08.2019г. (детска площадка на ул. „Владимир Поптомов” до бл.№1)

    4. Димитър Костадинов Стоянов – вх№ОСВ-13-293/29.08.2019г. (детска площадка в междублоково пространство на бул. „България” зад бл.№7) 

    Критериите, по които се оценяват участниците са брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и др. Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса и предвиждат дейности, допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски съоръжения и паркова мебел.

    Три проектни предложения са отпаднали от класирането поради това, че едното от тях се отнася за междублоково пространство, което вече е получавало финансиране от същия конкурс през 2017 г., в другото проектно предложение е посочено неподходящо местоположение за монтаж на детски съоръжения, а в третото отпаднало проектно предложение е предвидена дейност, недопустима за финасиране от този конкурс. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини