От х:

Днес в x:

Торби с гниещи свински останки край сливенски села и в Тунджа

Торби с гниещи свински останки са намерени край сливенските села Гавраилово, Бозаджии и Кермен. Разлагащите се животински отпадъци са изхвърлени до пътя.

Сигнали за местонахождението на гниещите трупни остатъци са подадени от протестиращите, които десето денонощие не свалят блокадата на пътя Сливен- Ямбол при с. Крушаре. И днес те са там, за да изразят своето недоволство срещу неадекватните според тях мерки на държавата в борбата с разпространението на Африканската чума по свинете.

За чували с разложени остатъци от свине във водите на самата Тунджа и по крайбрежието й сигнализира Валентина Василева, председател на ЕНП, която е на блокадата.

„След като принудиха хората в тази жега да си изколят животните, за които дори не е сигурно дали са били болни, сега сме изправени пред опасност от зарази, които ще плъзнат от гниещите останки. Навсякъде се носи отвратителна миризма, чакали разнасят остатъците и може да се окаже, че ще стане опасно за хората. Ние нямаме огнища на АЧС, но проби не са взети, не се знае някое животно от вече закланите може да е било болно. Абсолютно недопустимо беше държавата да остави хората сами август месец да си колят животните, те не успяват да ги обработят, слагат в чували и хвърлят. Никакви санитарни мерки не са взети, това да се събира по някакъв начин“, коментира Валентина Василева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини