От х:

Днес в x:

Ветеринарите започват проверки в малките стопанства с прасета

Изображение 1 от 3

    Държавните ветеринари започват проверки в Хасковска област на всички лични стопанства за отглеждане на прасета, в които животните са били заклани доброволно, заради разпространението на Африканска чума, а стопаните са получили заради това финансова помощ от държавата. Инспекторите от Инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните ще оглеждат дали обектите от типа “заден двор“ са били почистени и дезинфекцирани, според указанията на властите.

    Стартът на проверките е оповестен днес по време на воденото от заместник-областният управител на Хасково Митко Петров заседание на Областната епизоотична комисия.

    Ще бъдат инициирани и заседания на Общинските епизоотични комисии, на които да се дискутират проблемите и да се организират проверки за наличния на стопанства, в които се отглеждат свине без собствениците им да са подали заявления за регистрация.

    Директорът на ОДБХ Хасково д-р Илиев е докладвал, че към момента  в службата са постъпили 118 заявления за регистрация на стопанства тип „заден двор“, от които 78 са получили разрешение, а останали все още са в процедура.

    По време на заседанието е станало ясно още, че разяснителната кампания във връзка с регистрацията на животни, организирана от областния управител на Хасково и ОДБХ е преминала във всички общини. Информацията съобщиха от Областната управа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Жи
      Животновъд
      13 -5
      20:31, 2 юни 2020
      Мамицата ви гербери долни! Не се спряхте! Унищожихте ни! Какво повече искате?! Няма да ви изпълнявам глупавите заповеди. Няма да допусна никакви ветеринари в дома си! Имам и пушка, ловец съм! Чакам ви герберски мекерета, няма повече да ви търпя. Ще стана вегитарианец, но няма да си купя месо от Кауфланд.
      • Св
        Свинефермерите от Форуком
        7 -5
        20:57, 2 юни 2020
        Искам по един
        60 см в гърлото набит в гърлото
        и да се задушим с него от алчност
    • 2
      До
      до фермерите
      7 -1
      09:16, 3 юни 2020
      шматки, вии ден не сте работили, ако бяхте бачкали или гледали животни щяхте да знаете, че не става само да искаш да лапаш................
    • 3
      Ме
      Метъла
      1 -1
      14:35, 3 юни 2020
      Тия от тази невършеща нищо агенция в полза на хората не са за бесене а за обезглавяване.И дано стане скоро!
    Последни новини