От х:

Днес в x:

9 °C

Осми ден (и нощ) на пътя - Опълченците в Крушаре (снимки)

Снимките са от продължаващия вече осмо денонощие протест на хората в Крушаре. Те са от профила на Валентина Василева Филаделфс, председател на ЕНП.

Блокадата на пътя е срещу евтаназирането на прасетата от "задния двор" при липсваща АЧС. От Крушаре продължават: "На обещания не вярваме и очакваме решения, написани черно на бяло!"

Част от хората, блокирали пътя остават там и през нощта, други се присъединяват към блокадата когато могат. Вчера е имало среща с областния управител на Сливен. "...Стана ясно едно - той се интересува от отварянето на пътя, а ние се интересуваме от националния проблем с чумата. Нашите искания не са в неговите компетенции, но и желанието на властта да ни прибере срещу устни обещания не е в нашата наивност. Очакваме адекватни решения - черно на бяло. Блокадата на пътя ОСТАВА! ", написа Валентина Василева.

И тази сутрин блокадата е там, показва нова порция снимки и посланието - всички сме едно, " да застанем заедно и не им позволим да ни делят на свинар, поет, кравар, счетоводител, полицай, мед. сестра и който още се сетите"

Опити да бъдат пратени вкъщи протестиращите е имало няколко различни. През изминалите дни към хората на блокадата в Крушаре е имало ултиматум от страна на държавата, няколко провокации и два опита за дискредитиране на протеста. Черният джип на Борисов не изминал пътя до хората.

"В пространството се пускат едни обещания, които за нас остават въдичка, на която да се хванем и да се приберем. На обещания не вярваме и очакваме решения, написани черно на бяло!" написа по-рано Валентина Василева Филаделфс.

Осми ден.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Бр
  браво
  9 -2
  12:07, 9 авг 2019

  Поздравяваме ви, дръжте се.

 • 2
  Ми
  Мина
  3 -3
  16:48, 9 авг 2019
  Когато стане напечено,всички викат " къде е държавата" , за да се справи с проблема. Но когато държавата вземе мерки, всички сме умници и въртим,сучем, но гледаме законите да не се отнасят за нас, а само за другите.
  • Ом
   омуртаг
   1 0
   07:27, 10 авг 2019
   Мина, ти си малоумна.тази държава работи срещу народа.

Хороскоп за 23.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
23 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
23 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
23 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
23 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
23 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
23 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
23 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
23 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
23 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
23 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
23 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
23 яну 2020
Последни новини