От х:

Днес в x:

15 °C

Окрадоха пръскачките от градинките в кв."Орфей"

  40 пръскачки, с които се поддържат градинките в междублоковите пространства в част от квартал „Орфей“, са измъкнати и откраднати от злосторници.

  В момента обектите се поддържат от ВиК „Бунар“, които са изпълнители на работата там по проекта за подобряване на градската среда на Общината, финансиран от ОП „Региона в растеж“. Частникът отговаря за обекта до влизането му в експлоатация и издаването му към Общината.

  Кражбата е станала в петък вечерта, обясни шефът на фирмата Фикрет Вели. Пръскачките са измъкнати заедно с кранчетата в пространството между блоковете 34,30,29 и 32.

  Според него, кражбата е извършена от технически грамотен човек, не от роми, които живеят в махалата в близост до тези блокове в квартала.

  Около 40 лева е стойността на едно такова съоръжение. От фирмата ще сложат нови за своя сметка, но се съмняват, че и те ще оцелеят дълго. Надяват се, че злосторниците са уловени от камерите за видеонаблюдение в района. Има посегателства обаче и доста по надолу от обсега им.

  „Това не е просто кражба, това е золум! Ще сменим пръскачките, но няма никаква гаранция, че утре сутрин отново няма да са изтръгнати. До всяка пръскачка полицай ли трябва да има, за да се пресече това?“, възмущава се Фикрет Вели и призовава хората от района да са бдителни и ако забележат набези да сигнализират на властите.

  За момента от фирмата поливат на ръка там, където все още не са успели да монтират нови пръскачи. Това се налага, защото разливът на вода е голям, а и наоколо стават локви, обясни Иван Иванов, който е част от екипа на обекта. „Преди пръскачките като се вдигнат ставаше истинска красота, а сега блика като из ведро. И за растенията не е добър вариант. Затова поливаме с вомата“, обясни той.

  По мнението му също кражбата е работа на някой, който е технически грамотен. Вероятно тя е била и планирана през деня, а през нощта-извършена. Според него манталитетът е най-важният момент тук. „Трябва да се научим да пазим, защото да се оплакваме, че нищо нямаме и нищо не се случва в този град го можем!“.

  Най-добрият вариант, според него, за опазване на новите съоръжения, паркови пространства, беседки и детските атракциони е назначаването на общинска охрана, която да обхожда района денонощно. Така смятат и хората от квартала. Някои от тях обаче коментират, че кражбата е дело на роми. Били деца, които още при поставянето на пръскачките започнали да си играят с тях и да ги изтръгват.


  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ja
   Jack Bauer
   30 -4
   12:36, 29 юли 2019
   Не са роми, гадни ******и са.
   • Ja
    Jack Bauer
    0 0
    08:46, 30 юли 2019
    Ей тази сбъркана "толерантност" ще затрие Европа и в частност България. Защо е престъпление да наричаш нещата с истинските им имена? м ан - га=ли, м-ан=гус*ти, бри-кети, патладжани и т.н. долна измет. Нещо хубаво някой да е видял от тези примати? 5% да има хора сред тях, всичко останало е измет. П.П. Към тези 5 % НЯМАМ АБСОЛЮТНО НИЩО ПРОТИВ!!! Ще се радвам ако се увеличават. Всички други трябва да са изолирани от цивилизацията, защото не са част от нея.
  • 2
   12
   1234444
   27 0
   13:28, 29 юли 2019
   Обекта след влизането му в експлоатация и издаването му към общината – няма да остане нищо. Братята ще му ......мата като стой та гледай. Красиво е, ново е, но изхвърлените боклуци около него се случват за по-малко от 30 минути. Счупените люлки и пренадлежности в парка...............
   Псувните, цигарите и побоищата между 3-4 годишните именно в паркчетата се приема за нормално и за съжаление и тях не можем да използваме вече.
  • 3
   Кк
   Кккк
   19 -2
   13:31, 29 юли 2019
   Ами подписи от живущите от околните блокове и една хубава ограда така не би било зле
  • 4
   Го
   Гост1
   5 -1
   13:39, 29 юли 2019
   Кои п.....ци или т........ци?
  • 5
   Ан
   Ани
   1 -18
   13:52, 29 юли 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
   Ня
   Някой си
   16 -7
   15:59, 29 юли 2019
   Не бее Бойко е виновен пак.Долно мръсно племе сме това е истината.Първо българите трябва да се интегрираме че тогава да искаме същото от циганите.Не вярвам на ******а да му е притрябвало пръскало ама на някое Българче решило на село да си сее тревичка по било вероятно.Но на маука не му се дават десетина лева и за пръскало.Искаме и обвиняваме тоя или оня а всъщност сме ГАДОВЕ.
   • Бо
    Боса
    9 -3
    16:01, 29 юли 2019
    Бих добавил само най големите гадове
  • 7
   То си е приделно ясно че някой от нашите гяури му е претрябвало за село това е българинът крадливо и лъжливо племе за това никъде не ни искък

  Хороскоп за 20.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
  20.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
  20.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
  20.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
  20.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
  20.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
  20.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
  20.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
  20.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  20.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
  20.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
  20.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
  20.09.2019
  Последни новини