От х:

Днес в x:

16 °C

Окрадоха пръскачките от градинките в кв."Орфей"

  40 пръскачки, с които се поддържат градинките в междублоковите пространства в част от квартал „Орфей“, са измъкнати и откраднати от злосторници.

  В момента обектите се поддържат от ВиК „Бунар“, които са изпълнители на работата там по проекта за подобряване на градската среда на Общината, финансиран от ОП „Региона в растеж“. Частникът отговаря за обекта до влизането му в експлоатация и издаването му към Общината.

  Кражбата е станала в петък вечерта, обясни шефът на фирмата Фикрет Вели. Пръскачките са измъкнати заедно с кранчетата в пространството между блоковете 34,30,29 и 32.

  Според него, кражбата е извършена от технически грамотен човек, не от роми, които живеят в махалата в близост до тези блокове в квартала.

  Около 40 лева е стойността на едно такова съоръжение. От фирмата ще сложат нови за своя сметка, но се съмняват, че и те ще оцелеят дълго. Надяват се, че злосторниците са уловени от камерите за видеонаблюдение в района. Има посегателства обаче и доста по надолу от обсега им.

  „Това не е просто кражба, това е золум! Ще сменим пръскачките, но няма никаква гаранция, че утре сутрин отново няма да са изтръгнати. До всяка пръскачка полицай ли трябва да има, за да се пресече това?“, възмущава се Фикрет Вели и призовава хората от района да са бдителни и ако забележат набези да сигнализират на властите.

  За момента от фирмата поливат на ръка там, където все още не са успели да монтират нови пръскачи. Това се налага, защото разливът на вода е голям, а и наоколо стават локви, обясни Иван Иванов, който е част от екипа на обекта. „Преди пръскачките като се вдигнат ставаше истинска красота, а сега блика като из ведро. И за растенията не е добър вариант. Затова поливаме с вомата“, обясни той.

  По мнението му също кражбата е работа на някой, който е технически грамотен. Вероятно тя е била и планирана през деня, а през нощта-извършена. Според него манталитетът е най-важният момент тук. „Трябва да се научим да пазим, защото да се оплакваме, че нищо нямаме и нищо не се случва в този град го можем!“.

  Най-добрият вариант, според него, за опазване на новите съоръжения, паркови пространства, беседки и детските атракциони е назначаването на общинска охрана, която да обхожда района денонощно. Така смятат и хората от квартала. Някои от тях обаче коментират, че кражбата е дело на роми. Били деца, които още при поставянето на пръскачките започнали да си играят с тях и да ги изтръгват.


  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ja
   Jack Bauer
   30 -4
   12:36, 29 юли 2019
   Не са роми, гадни ******и са.
   • Ja
    Jack Bauer
    0 0
    08:46, 30 юли 2019
    Ей тази сбъркана "толерантност" ще затрие Европа и в частност България. Защо е престъпление да наричаш нещата с истинските им имена? м ан - га=ли, м-ан=гус*ти, бри-кети, патладжани и т.н. долна измет. Нещо хубаво някой да е видял от тези примати? 5% да има хора сред тях, всичко останало е измет. П.П. Към тези 5 % НЯМАМ АБСОЛЮТНО НИЩО ПРОТИВ!!! Ще се радвам ако се увеличават. Всички други трябва да са изолирани от цивилизацията, защото не са част от нея.
  • 2
   12
   1234444
   27 0
   13:28, 29 юли 2019
   Обекта след влизането му в експлоатация и издаването му към общината – няма да остане нищо. Братята ще му ......мата като стой та гледай. Красиво е, ново е, но изхвърлените боклуци около него се случват за по-малко от 30 минути. Счупените люлки и пренадлежности в парка...............
   Псувните, цигарите и побоищата между 3-4 годишните именно в паркчетата се приема за нормално и за съжаление и тях не можем да използваме вече.
  • 3
   Кк
   Кккк
   19 -2
   13:31, 29 юли 2019
   Ами подписи от живущите от околните блокове и една хубава ограда така не би било зле
  • 4
   Го
   Гост1
   5 -1
   13:39, 29 юли 2019
   Кои п.....ци или т........ци?
  • 5
   Ан
   Ани
   1 -18
   13:52, 29 юли 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
   Ня
   Някой си
   16 -7
   15:59, 29 юли 2019
   Не бее Бойко е виновен пак.Долно мръсно племе сме това е истината.Първо българите трябва да се интегрираме че тогава да искаме същото от циганите.Не вярвам на ******а да му е притрябвало пръскало ама на някое Българче решило на село да си сее тревичка по било вероятно.Но на маука не му се дават десетина лева и за пръскало.Искаме и обвиняваме тоя или оня а всъщност сме ГАДОВЕ.
   • Бо
    Боса
    9 -3
    16:01, 29 юли 2019
    Бих добавил само най големите гадове
  • 7
   То си е приделно ясно че някой от нашите гяури му е претрябвало за село това е българинът крадливо и лъжливо племе за това никъде не ни искък

  Хороскоп за 12.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
  12 ное 2019
  Последни новини