От х:

Днес в x:

Окрадоха пръскачките от градинките в кв."Орфей"

    40 пръскачки, с които се поддържат градинките в междублоковите пространства в част от квартал „Орфей“, са измъкнати и откраднати от злосторници.

    В момента обектите се поддържат от ВиК „Бунар“, които са изпълнители на работата там по проекта за подобряване на градската среда на Общината, финансиран от ОП „Региона в растеж“. Частникът отговаря за обекта до влизането му в експлоатация и издаването му към Общината.

    Кражбата е станала в петък вечерта, обясни шефът на фирмата Фикрет Вели. Пръскачките са измъкнати заедно с кранчетата в пространството между блоковете 34,30,29 и 32.

    Според него, кражбата е извършена от технически грамотен човек, не от роми, които живеят в махалата в близост до тези блокове в квартала.

    Около 40 лева е стойността на едно такова съоръжение. От фирмата ще сложат нови за своя сметка, но се съмняват, че и те ще оцелеят дълго. Надяват се, че злосторниците са уловени от камерите за видеонаблюдение в района. Има посегателства обаче и доста по надолу от обсега им.

    „Това не е просто кражба, това е золум! Ще сменим пръскачките, но няма никаква гаранция, че утре сутрин отново няма да са изтръгнати. До всяка пръскачка полицай ли трябва да има, за да се пресече това?“, възмущава се Фикрет Вели и призовава хората от района да са бдителни и ако забележат набези да сигнализират на властите.

    За момента от фирмата поливат на ръка там, където все още не са успели да монтират нови пръскачи. Това се налага, защото разливът на вода е голям, а и наоколо стават локви, обясни Иван Иванов, който е част от екипа на обекта. „Преди пръскачките като се вдигнат ставаше истинска красота, а сега блика като из ведро. И за растенията не е добър вариант. Затова поливаме с вомата“, обясни той.

    По мнението му също кражбата е работа на някой, който е технически грамотен. Вероятно тя е била и планирана през деня, а през нощта-извършена. Според него манталитетът е най-важният момент тук. „Трябва да се научим да пазим, защото да се оплакваме, че нищо нямаме и нищо не се случва в този град го можем!“.

    Най-добрият вариант, според него, за опазване на новите съоръжения, паркови пространства, беседки и детските атракциони е назначаването на общинска охрана, която да обхожда района денонощно. Така смятат и хората от квартала. Някои от тях обаче коментират, че кражбата е дело на роми. Били деца, които още при поставянето на пръскачките започнали да си играят с тях и да ги изтръгват.


    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ja
      Jack Bauer
      30 -4
      12:36, 29 юли 2019
      Не са роми, гадни ******и са.
      • Ja
        Jack Bauer
        0 0
        08:46, 30 юли 2019
        Ей тази сбъркана "толерантност" ще затрие Европа и в частност България. Защо е престъпление да наричаш нещата с истинските им имена? м ан - га=ли, м-ан=гус*ти, бри-кети, патладжани и т.н. долна измет. Нещо хубаво някой да е видял от тези примати? 5% да има хора сред тях, всичко останало е измет. П.П. Към тези 5 % НЯМАМ АБСОЛЮТНО НИЩО ПРОТИВ!!! Ще се радвам ако се увеличават. Всички други трябва да са изолирани от цивилизацията, защото не са част от нея.
    • 2
      12
      1234444
      27 0
      13:28, 29 юли 2019
      Обекта след влизането му в експлоатация и издаването му към общината – няма да остане нищо. Братята ще му ......мата като стой та гледай. Красиво е, ново е, но изхвърлените боклуци около него се случват за по-малко от 30 минути. Счупените люлки и пренадлежности в парка...............
      Псувните, цигарите и побоищата между 3-4 годишните именно в паркчетата се приема за нормално и за съжаление и тях не можем да използваме вече.
    • 3
      Кк
      Кккк
      19 -2
      13:31, 29 юли 2019
      Ами подписи от живущите от околните блокове и една хубава ограда така не би било зле
    • 4
      Го
      Гост1
      5 -1
      13:39, 29 юли 2019
      Кои п.....ци или т........ци?
    • 5
      Ан
      Ани
      1 -18
      13:52, 29 юли 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Ня
      Някой си
      16 -7
      15:59, 29 юли 2019
      Не бее Бойко е виновен пак.Долно мръсно племе сме това е истината.Първо българите трябва да се интегрираме че тогава да искаме същото от циганите.Не вярвам на ******а да му е притрябвало пръскало ама на някое Българче решило на село да си сее тревичка по било вероятно.Но на маука не му се дават десетина лева и за пръскало.Искаме и обвиняваме тоя или оня а всъщност сме ГАДОВЕ.
      • Бо
        Боса
        9 -3
        16:01, 29 юли 2019
        Бих добавил само най големите гадове
    • 7
      То си е приделно ясно че някой от нашите гяури му е претрябвало за село това е българинът крадливо и лъжливо племе за това никъде не ни искък
    Последни новини