От х:

Днес в x:

14 °C

Окрадоха пръскачките от градинките в кв."Орфей"

  40 пръскачки, с които се поддържат градинките в междублоковите пространства в част от квартал „Орфей“, са измъкнати и откраднати от злосторници.

  В момента обектите се поддържат от ВиК „Бунар“, които са изпълнители на работата там по проекта за подобряване на градската среда на Общината, финансиран от ОП „Региона в растеж“. Частникът отговаря за обекта до влизането му в експлоатация и издаването му към Общината.

  Кражбата е станала в петък вечерта, обясни шефът на фирмата Фикрет Вели. Пръскачките са измъкнати заедно с кранчетата в пространството между блоковете 34,30,29 и 32.

  Според него, кражбата е извършена от технически грамотен човек, не от роми, които живеят в махалата в близост до тези блокове в квартала.

  Около 40 лева е стойността на едно такова съоръжение. От фирмата ще сложат нови за своя сметка, но се съмняват, че и те ще оцелеят дълго. Надяват се, че злосторниците са уловени от камерите за видеонаблюдение в района. Има посегателства обаче и доста по надолу от обсега им.

  „Това не е просто кражба, това е золум! Ще сменим пръскачките, но няма никаква гаранция, че утре сутрин отново няма да са изтръгнати. До всяка пръскачка полицай ли трябва да има, за да се пресече това?“, възмущава се Фикрет Вели и призовава хората от района да са бдителни и ако забележат набези да сигнализират на властите.

  За момента от фирмата поливат на ръка там, където все още не са успели да монтират нови пръскачи. Това се налага, защото разливът на вода е голям, а и наоколо стават локви, обясни Иван Иванов, който е част от екипа на обекта. „Преди пръскачките като се вдигнат ставаше истинска красота, а сега блика като из ведро. И за растенията не е добър вариант. Затова поливаме с вомата“, обясни той.

  По мнението му също кражбата е работа на някой, който е технически грамотен. Вероятно тя е била и планирана през деня, а през нощта-извършена. Според него манталитетът е най-важният момент тук. „Трябва да се научим да пазим, защото да се оплакваме, че нищо нямаме и нищо не се случва в този град го можем!“.

  Най-добрият вариант, според него, за опазване на новите съоръжения, паркови пространства, беседки и детските атракциони е назначаването на общинска охрана, която да обхожда района денонощно. Така смятат и хората от квартала. Някои от тях обаче коментират, че кражбата е дело на роми. Били деца, които още при поставянето на пръскачките започнали да си играят с тях и да ги изтръгват.


  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ja
   Jack Bauer
   30 -4
   12:36, 29 юли 2019
   Не са роми, гадни ******и са.
   • Ja
    Jack Bauer
    0 0
    08:46, 30 юли 2019
    Ей тази сбъркана "толерантност" ще затрие Европа и в частност България. Защо е престъпление да наричаш нещата с истинските им имена? м ан - га=ли, м-ан=гус*ти, бри-кети, патладжани и т.н. долна измет. Нещо хубаво някой да е видял от тези примати? 5% да има хора сред тях, всичко останало е измет. П.П. Към тези 5 % НЯМАМ АБСОЛЮТНО НИЩО ПРОТИВ!!! Ще се радвам ако се увеличават. Всички други трябва да са изолирани от цивилизацията, защото не са част от нея.
  • 2
   12
   1234444
   27 0
   13:28, 29 юли 2019
   Обекта след влизането му в експлоатация и издаването му към общината – няма да остане нищо. Братята ще му ......мата като стой та гледай. Красиво е, ново е, но изхвърлените боклуци около него се случват за по-малко от 30 минути. Счупените люлки и пренадлежности в парка...............
   Псувните, цигарите и побоищата между 3-4 годишните именно в паркчетата се приема за нормално и за съжаление и тях не можем да използваме вече.
  • 3
   Кк
   Кккк
   19 -2
   13:31, 29 юли 2019
   Ами подписи от живущите от околните блокове и една хубава ограда така не би било зле
  • 4
   Го
   Гост1
   5 -1
   13:39, 29 юли 2019
   Кои п.....ци или т........ци?
  • 5
   Ан
   Ани
   1 -18
   13:52, 29 юли 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
   Ня
   Някой си
   16 -7
   15:59, 29 юли 2019
   Не бее Бойко е виновен пак.Долно мръсно племе сме това е истината.Първо българите трябва да се интегрираме че тогава да искаме същото от циганите.Не вярвам на ******а да му е притрябвало пръскало ама на някое Българче решило на село да си сее тревичка по било вероятно.Но на маука не му се дават десетина лева и за пръскало.Искаме и обвиняваме тоя или оня а всъщност сме ГАДОВЕ.
   • Бо
    Боса
    9 -3
    16:01, 29 юли 2019
    Бих добавил само най големите гадове
  • 7
   То си е приделно ясно че някой от нашите гяури му е претрябвало за село това е българинът крадливо и лъжливо племе за това никъде не ни искък

  Хороскоп за 25.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
  25 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
  25 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
  25 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
  25 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
  25 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
  25 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
  25 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
  25 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
  25 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
  25 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
  25 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
  25 май 2020
  Последни новини