От х:

Днес в x:

Отказаха теглене на 10.4 млн. лева кредит за ремонт на "Дружба" и "Младост"

Общинските съветници не разрешиха на община Хасково да изтегли кредит от 10.4 млн. лева за ремонт на зала "Дружба" и спортен комплекс "Младост". Предложението за поемане на дългосрочния дълг бе на кмета Добри Беливанов след разрешение от местния парламент за кандидатестване пред ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове" по проекти. За втори път предложението бе отхвърлено от местните парламентаристи.

По темата думата взе общинският съветник от ГЕРБ Антон Иванов. Той категорично се противопостави срещу предложението за теглене на кредит, заявявайки, че Министерството на младежта и спорта предоставя опция за финансиране на ремонт. Поясни, че на сайта на ведомството е публикуван проект за наредба, според която се подпомага изграждането и обновяването на държавни и общински спортни обекти. Ресурсът за финансиране е 200 млн. лева за страната. "Безкрайно неразумно е да теглим пари, при положение, че може да ни ги подарят", каза Иванов.

Общинският съветник Петю Кирев, който е и треньор в спортния клуб по борба "Ангел войвода", който води подготовката в залата на стадион "Младост" заяви, че не бива да се отхвърля с лека ръка отдадената възможност за ремонт на спортните бази в града, които са в лошо състояние. Поясни , че още на общественото обсъждане е поискал да се изготви количествено-стойностна сметка за ремонтите на "Младост" и "Дружба", за се види колко пари ще са необходими, но такава не била представена и в тази докладна.

Докладна записката беше подкрепена от 11 съветници, 13 бяха "против", а 8 се въздържаха.
Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ту
    Тур до коленко
    16 -7
    14:38, 28 юни 2019
    Общинските некадърници!!!
  • 2
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    14 -10
    14:40, 28 юни 2019
    Нямало къде да спортуват -----града е пълен с фитнес зали Който иска да спортува да ходи там а не да се харчат народни пари за кефа на този и онзи
  • 3
    Ко
    Компакт
    16 -3
    15:40, 28 юни 2019
    Към Антон Иванов - Щом има такава възможност за ремонти на спортните обекти и зали досега какво направихте господа общински съветници или просто си отбивате времето в пародия на общински заседания ... Толкова безхаберно отношение не съм виждал я погледнете в Димитровград какво се прави 100 пъти е по добре във всяко едно отношение ремонтираха зала Младост, която беше в същото положение като Дружба течаща при всеки дъжд .За нищо не ставате работите в ущърб на запустелия град ...
  • 4
    Аз
    Аз
    3 -2
    23:56, 28 юни 2019
    ДядоДобри късно реши да се облажи.Мандата му мина слава Богу.

Случаен виц

Последни новини