От х:

Днес в x:

30 °C

Нов опит за изработване на Общ устройствен план на Хасково, канят две фирми

Община Хасково прави нов опит за изработване на Общ устройствен план. Това става ясно от обявлението на сайта на местната администрация.

От кметството предлагат процедура по договаряне без предварително обявление. Поканени са две фирми за участие. Покани са изпратени до „Урбика“ (София) и ДЗЗД „Планконсулт Хасково“ (София).

Поръчката за изработване на Общ устройствен план на община Хасково включва екологична оценка (ео) и оценка за съвместимост (ос). Прогнозната стойност е 450 000 лева. Изпълнителят трябва да изработи предварителен и окончателен проект на ОУП на община Хасково.

При последната обществена поръчка през септември миналата година бяха подадени 6 оферти. Те са разгледани и оценени от комисия, която преценила, че са неподходящи и обществената поръчка е прекратена с със заповед на кмета Добри Беливанов. Имало е процедури по обжалване и заповедта на градоначалника е влязла в сила.

Така се стигнало до процедура по договаряне. Жребият ще се проведе на 11 юли от 10 часа.

Haskovo.net


 

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ар
  Архитекта
  12 -3
  19:34, 27 юни 2019
  Добри Беливанов отстранява ДЗЗД „ПЛАН КОНСУЛТ ХАСКОВО" и след това я кани на жребий. Срам, позор, КОРУПЦИЯ... Защо не покани всички отстранени фирми на жребий, а само тази???
 • 2
  Не
  незабравил
  25 -2
  20:07, 27 юни 2019
  Ако не сте забравили преди три години един бивш началник и приятел на Добри Беливанов му написа едно отворено писмо. Там той го упрекваше, че по нищоправенето и нищоговоренето и външната си прилика със Симеон Втори, кметът ни удивително напомня на царя. В писмото се казваше , че трите най-важни неща за града са общия градоустройствен план, паркът зад ДНА и газификацията. Също така се упоменаваше за изпотрошените декоративни павета на улицата зад джамията на Главната. Явно градоначалникът е изровил отнякъде това писмо на приятеля си и най-сетне се е съгласил с него, че това са важните цели на Хасково. Само дето за оставащите 6 месеца няма как да ги изпълни. Не ви ли е известно , че по закон не може да има финансиране за общински проекти и начинания по-малко от 8 месеца преди местни избори? С това отчаяно симулиране на някаква дейност Беливанов само доказва за сетен път собствената си несъстоятелност. Ако иска все пак нещо да направи най-после, той може поне да смени плочките зад джамията, изпотрошени след едно злополучно снегопочистване. За такъв проект времето и парите в общинската каса при всички случаи ще му стигнат. Боже, навремето се молехме да се махне Георги Иванов, сега като дойде време Добри Беливанов да си ходи, ме е страх да си помисля какво ни очаква на негово място. Дано Господ се смили над Хасково!
 • 3
  Лу
  Лудницата
  17 -2
  21:30, 27 юни 2019
  Общия устройствен план определя развитието на града за 20 г. напред. Защо се прави в послвдния момент от мандата и “на тъмно” с договаряне с определени от кмета фирми, а не с процедура в която могат да участват всички желаещи?
 • 4
  44
  4444
  5 -1
  00:08, 28 юни 2019
  Вземете да положите асфалт и маркировка не само по улиците на гласоподавателите - поне с това да запомни този кмет. А не само със снимката, която ще окачват в Общината.
 • 5
  Фо
  фотоГраф
  3 0
  08:28, 28 юни 2019
  На вниманието на ВиК Хасково.От 15 дена ул."Славянска"е в окаяно състояние след вашия "ремонт".Трябва ли да викаме медиите за да си размърдате задниците,А?...
 • 6
  07
  07598709
  1 -2
  09:21, 28 юни 2019
  Дедо и Чейндж Бюрото бързат да нагушат поръчки преди местните избори ,
  щото Герберастите ще го отнасят на тях :))

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
18.09.2019

Случаен виц

Последни новини