От х:

Днес в x:

Нов опит за изработване на Общ устройствен план на Хасково, канят две фирми

Община Хасково прави нов опит за изработване на Общ устройствен план. Това става ясно от обявлението на сайта на местната администрация.

От кметството предлагат процедура по договаряне без предварително обявление. Поканени са две фирми за участие. Покани са изпратени до „Урбика“ (София) и ДЗЗД „Планконсулт Хасково“ (София).

Поръчката за изработване на Общ устройствен план на община Хасково включва екологична оценка (ео) и оценка за съвместимост (ос). Прогнозната стойност е 450 000 лева. Изпълнителят трябва да изработи предварителен и окончателен проект на ОУП на община Хасково.

При последната обществена поръчка през септември миналата година бяха подадени 6 оферти. Те са разгледани и оценени от комисия, която преценила, че са неподходящи и обществената поръчка е прекратена с със заповед на кмета Добри Беливанов. Имало е процедури по обжалване и заповедта на градоначалника е влязла в сила.

Така се стигнало до процедура по договаряне. Жребият ще се проведе на 11 юли от 10 часа.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ар
  Архитекта
  12 -3
  19:34, 27 юни 2019
  Добри Беливанов отстранява ДЗЗД „ПЛАН КОНСУЛТ ХАСКОВО" и след това я кани на жребий. Срам, позор, КОРУПЦИЯ... Защо не покани всички отстранени фирми на жребий, а само тази???
 • 2
  Не
  незабравил
  25 -2
  20:07, 27 юни 2019
  Ако не сте забравили преди три години един бивш началник и приятел на Добри Беливанов му написа едно отворено писмо. Там той го упрекваше, че по нищоправенето и нищоговоренето и външната си прилика със Симеон Втори, кметът ни удивително напомня на царя. В писмото се казваше , че трите най-важни неща за града са общия градоустройствен план, паркът зад ДНА и газификацията. Също така се упоменаваше за изпотрошените декоративни павета на улицата зад джамията на Главната. Явно градоначалникът е изровил отнякъде това писмо на приятеля си и най-сетне се е съгласил с него, че това са важните цели на Хасково. Само дето за оставащите 6 месеца няма как да ги изпълни. Не ви ли е известно , че по закон не може да има финансиране за общински проекти и начинания по-малко от 8 месеца преди местни избори? С това отчаяно симулиране на някаква дейност Беливанов само доказва за сетен път собствената си несъстоятелност. Ако иска все пак нещо да направи най-после, той може поне да смени плочките зад джамията, изпотрошени след едно злополучно снегопочистване. За такъв проект времето и парите в общинската каса при всички случаи ще му стигнат. Боже, навремето се молехме да се махне Георги Иванов, сега като дойде време Добри Беливанов да си ходи, ме е страх да си помисля какво ни очаква на негово място. Дано Господ се смили над Хасково!
 • 3
  Лу
  Лудницата
  17 -2
  21:30, 27 юни 2019
  Общия устройствен план определя развитието на града за 20 г. напред. Защо се прави в послвдния момент от мандата и “на тъмно” с договаряне с определени от кмета фирми, а не с процедура в която могат да участват всички желаещи?
 • 4
  44
  4444
  5 -1
  00:08, 28 юни 2019
  Вземете да положите асфалт и маркировка не само по улиците на гласоподавателите - поне с това да запомни този кмет. А не само със снимката, която ще окачват в Общината.
 • 5
  Фо
  фотоГраф
  3 0
  08:28, 28 юни 2019
  На вниманието на ВиК Хасково.От 15 дена ул."Славянска"е в окаяно състояние след вашия "ремонт".Трябва ли да викаме медиите за да си размърдате задниците,А?...
 • 6
  07
  07598709
  1 -2
  09:21, 28 юни 2019
  Дедо и Чейндж Бюрото бързат да нагушат поръчки преди местните избори ,
  щото Герберастите ще го отнасят на тях :))

Хороскоп за 21.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
21 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
21 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
21 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
21 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
21 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
21 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
21 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
21 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
21 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
21 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
21 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
21 фев 2020
Последни новини