От х:

Днес в x:

Нов опит за изработване на Общ устройствен план на Хасково, канят две фирми

Община Хасково прави нов опит за изработване на Общ устройствен план. Това става ясно от обявлението на сайта на местната администрация.

От кметството предлагат процедура по договаряне без предварително обявление. Поканени са две фирми за участие. Покани са изпратени до „Урбика“ (София) и ДЗЗД „Планконсулт Хасково“ (София).

Поръчката за изработване на Общ устройствен план на община Хасково включва екологична оценка (ео) и оценка за съвместимост (ос). Прогнозната стойност е 450 000 лева. Изпълнителят трябва да изработи предварителен и окончателен проект на ОУП на община Хасково.

При последната обществена поръчка през септември миналата година бяха подадени 6 оферти. Те са разгледани и оценени от комисия, която преценила, че са неподходящи и обществената поръчка е прекратена с със заповед на кмета Добри Беливанов. Имало е процедури по обжалване и заповедта на градоначалника е влязла в сила.

Така се стигнало до процедура по договаряне. Жребият ще се проведе на 11 юли от 10 часа.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ар
    Архитекта
    12 -3
    19:34, 27 юни 2019
    Добри Беливанов отстранява ДЗЗД „ПЛАН КОНСУЛТ ХАСКОВО" и след това я кани на жребий. Срам, позор, КОРУПЦИЯ... Защо не покани всички отстранени фирми на жребий, а само тази???
  • 2
    Не
    незабравил
    25 -2
    20:07, 27 юни 2019
    Ако не сте забравили преди три години един бивш началник и приятел на Добри Беливанов му написа едно отворено писмо. Там той го упрекваше, че по нищоправенето и нищоговоренето и външната си прилика със Симеон Втори, кметът ни удивително напомня на царя. В писмото се казваше , че трите най-важни неща за града са общия градоустройствен план, паркът зад ДНА и газификацията. Също така се упоменаваше за изпотрошените декоративни павета на улицата зад джамията на Главната. Явно градоначалникът е изровил отнякъде това писмо на приятеля си и най-сетне се е съгласил с него, че това са важните цели на Хасково. Само дето за оставащите 6 месеца няма как да ги изпълни. Не ви ли е известно , че по закон не може да има финансиране за общински проекти и начинания по-малко от 8 месеца преди местни избори? С това отчаяно симулиране на някаква дейност Беливанов само доказва за сетен път собствената си несъстоятелност. Ако иска все пак нещо да направи най-после, той може поне да смени плочките зад джамията, изпотрошени след едно злополучно снегопочистване. За такъв проект времето и парите в общинската каса при всички случаи ще му стигнат. Боже, навремето се молехме да се махне Георги Иванов, сега като дойде време Добри Беливанов да си ходи, ме е страх да си помисля какво ни очаква на негово място. Дано Господ се смили над Хасково!
  • 3
    Лу
    Лудницата
    17 -2
    21:30, 27 юни 2019
    Общия устройствен план определя развитието на града за 20 г. напред. Защо се прави в послвдния момент от мандата и “на тъмно” с договаряне с определени от кмета фирми, а не с процедура в която могат да участват всички желаещи?
  • 4
    44
    4444
    5 -1
    00:08, 28 юни 2019
    Вземете да положите асфалт и маркировка не само по улиците на гласоподавателите - поне с това да запомни този кмет. А не само със снимката, която ще окачват в Общината.
  • 5
    Фо
    фотоГраф
    3 0
    08:28, 28 юни 2019
    На вниманието на ВиК Хасково.От 15 дена ул."Славянска"е в окаяно състояние след вашия "ремонт".Трябва ли да викаме медиите за да си размърдате задниците,А?...
  • 6
    07
    07598709
    1 -2
    09:21, 28 юни 2019
    Дедо и Чейндж Бюрото бързат да нагушат поръчки преди местните избори ,
    щото Герберастите ще го отнасят на тях :))
Последни новини