От х:

Днес в x:

Мъртви ли са, питал собственикът на кучетата-убийци от Владо Тричков

 
Мъртви ли са, питал собственикът на кучетата-убийци от Владо Тричков, предаде "24 часа".
 
Йордан Карагьозов бе задържан вчера. 
 
Съселяните му, открили трупа на убития от животните мъж, са шокирани, че той видимо не се интересувал от случилата се трагедия и при пристигането си питал само за кучетата. Стана ясно, че той не е местен. Опитал е преди това да отглежда кане корсо в Шумен, но след жалби е бил изгонен. 
 
Съселяни не крият, че се страхуват от скитащите свободно из селото кучета от опасна порода, които влизат по къщите им и нанасят щети. 
 
Самият Карагьозов е отговарял подигравателно на настоявания в социалните мрежи да вземе мерки срещу агресивните си любимци. 
 
Припомняме, че вчера стана ясно, че още през 2016 г. има подадени сигнали срещу собственика на кучетата, които са нахапали до смърт 39-годишен мъж в местност на Владо Тричково. Още тогава също така са били съставяни протоколи на собственика на кучетата да се грижи за животните си и да направи, така че те да не напускат двора.
 
Сега, след трагичния инцидент, полицията е установила, че дворът, където са живеели кучетата, има ограда, но животните са могли да я прескачат.
 
Сигналът за случая бил подаден от жена, вчера в около 16.30 ч. на тел. 112 в ОДМВР София. Тя е видяла в местността Говедарника труп на човек.Незабавно са били изпратени служители на Районно управление Своге, които са констатирали смъртта на мъжа. За около час и половина са установили и неговата самоличност - той също живеел в района на село Владо Тричков и се грижел за болната си майка. Самият той също отглеждал куче.
 
Окръжният прокурор Наталия Николова разясни, че обвинението задържания собственик ще бъде за това, че не са положени достатъчни грижи за гръбначно животно - куче в резултат, на което е настъпила смърт (чл. 325в, ал. 2 от НК.).
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гост
    2 0
    20:47, 8 юни 2019
    Навсякъде в нормалния свят отглеждането на опасни животни изисква специално разрешително, дори и медицинско свидетелство за целта.
Последни новини