От х:

Днес в x:

Съдят ученик за изнудване с голи снимки във Facebook

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу ученик в 12 клас /18 годишен/ за изнудване.

Обвинението срещу него е за това, че принуждавал друг потребител да му даде 300 лева, като го заплашил с разгласяване на позорящи обстоятелства, а именно негови интимни снимки (престъпление по чл. 213а от НК). 

На 15.02.2019 г., чрез интернет приложението „Месинджър“, с пострадалия се свързал непознат за него профил. Същият му изпратил скрийншитове (екранни снимки) на интимни разговори на пострадалия с друг мъж, както и негови интимни голи снимки, на една от които се вижда лицето му.

Непознатият го заплашил, че ако не му даде сумата от 300 лева, ще разпространи снимките и неприличният му чат в интернет, където ще го видят всички. Пострадалият му отговорил, че няма сумата от 300 лева, а непознатият му казал да нагласи сумата от 200 лева и да чака инструкции къде да ги занесе.

На 18.02.2019 г., около 16:30 ч. непознатият отново се свързал с пострадалия, като му дал указания къде да остави парите. При разследването е установено, че профила от който е направено изнудването е създаден и използван от обвиняемия.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини