От х:

Днес в x:

24 °C

Софийската градска прокуратура се самосезира във връзка с разследването за Илия Златанов и Петьо Еврото

Софийска градска прокуратура се е самосезирала днес във връзка с публикации в средствата за масово осведомяване от 24.06.2020 г., касаещи интервю на И.З. (Илия Златанов - б.р.), съобщи пресцентърът на прокуратурата.

По случая е образувана прокурорска преписка, по която ще извърши проверка на всички факти и обстоятелства, изнесени в интервюто от И.З.

Резултатите от проверката ще бъдат анализирани относно наличието на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер за образуване на досъдебно производство, посочват от прокуратурата.

Съобщението идва дни след като Антикорупционният фонд публикува разследването си "Осемте джуджета". Там бизнесменът и бивш собственик на групата фирми "Изамет" разказва как бизнесът му е бил завзет, след като потърсил съдействие от бившия следовател, а сега адвокат Петьо Петров (Петьо Еврото) - в столичния ресторант "Осемте джуджета". В разследването на АКФ се споменават редица имена и факти. Част от тях се потвърждават от документи и регистри, а останалите засега са само твърдения на подаващия сигнала Илия Златанов.

Какво разказва репортажът

След семеен конфликт Илия Златанов остава извън владение на семейния си бизнес - производство на асансьори. Негов съсед му предлага да го срещне с човек, който може да му реши проблемите - Петьо Еврото - в ресторант "Осемте джуджета" на ул. "Шандор Петьофи", в близост от НДК. "Малко е скъпчия, но ще ти реши проблемите", казал му съседът. След поредица от срещи, по думите на Златанов, следва светкавична прокурорска акция, в която от фирмата са иззети 35 кг злато и над 500 000 евро. Златанов казва, че сделката с Петьо Еврото била той да си получи част от имуществото, като голям дял остане за адвоката. Било му предложено и да продължи да развива асансьорния си бизнес още две години, а впоследствие да се пенсионира и да го преотстъпи срещу финансова компенсация. Съгласявайки се на всички тези условия, защото "по-добре врабче в ръката, отколкото щъркел в небето", накрая той се оказал изнудван да подпише, че се отказва от всичко срещу заплахата, че в противен случай синът му, към онзи момент в ареста с бъбречна недостатъчност, няма да получи животоспасяващо лечение. Бягайки от България в неназована страна на 12 април, Златанов решава да даде гласност на случая.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
07 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
07 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
07 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
07 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
07 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
07 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
07 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
07 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
07 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
07 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
07 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
07 авг 2020
Последни новини