От х:

Днес в x:

Първите чужди туристи за сезон "Лято 2020" кацнаха на "Летище Бургас"

Първите туристи за сезон "Лято 2020" кацнаха на "Летище Бургас" с полет от Амстердам, Нидерландия.

На борда на самолета бяха 178 пасажера, сред които и 3 бебета.

Туристите слязоха с маски от самолета, където те са задължителни по време на полета. На пистата бяха посрещнати от служители на летището. Всеки пасажер получи торбичка с рекламни материали на България. 

Туристите ще почиват в Слънчев бряг.

На летището се спазват всички мерки за сигурност и хигиена предписани от Министерството на здравеопазването.

Първите за летния туристически сезон чужди туристи бяха посрещнати от кмета на Бургас Димитър Николов и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Четири полета от Германия очаква утре Летище-Бургас. Непосредствено след това започват полети от Чехия, Словакия, Словения. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. Той изрази надежда, че туризмът ще влезе в нормален ритъм и добави, че Община Бургас продължава да работи активно за облекчаване на процедурите за привличането на повече туристи.

Традиционно повече от 30 процента от чуждите гости в Бургаски регион са от страни извън Европейския съюз /ЕС/. Затова в понеделник ще внеса до Външното ни министерство и Министерството на здравеопазването искане да отпаднат ограниченията за 14-дневна карантина за руски туристи и всички останали, извън ЕС. Другият вариант е да получим компенсиране, заради невъзможността да приемаме туристи от тези страни, заяви Николов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    антимишок
    0 0
    08:53, 27 юни 2020
    А цар Тиква I Банкенски къде беше?!Защо не посреща първите чуждестранни абдали дето са дошли да спасяват туристическия бизнес?!
Последни новини