От х:

Днес в x:

21 °C

На евроизборите в Димитровград ще можем да гласуваме с машини

На предстоящите евроизбори на 26-ти май в Димитровград ще може да се гласува машинно в 18 избирателни секции. Машинното гласуване ще се осигури в общо 3000 секции в страната.

Гласуването с машини ще бъде осигурено от частната фирма „Сиела Норма“ АД, която трябва да достави, монтира и поддържа машините, както и да обучи членовете на секционните комисии и гражданите как да гласуват с машините.

В края на миналия месец представител на фирмата, доставяща оборудването, демонстрира в ефира на сутрешния блок на БНТ, как протича самото гласуване с машината, като по време на пускане на демонстрационния вот възникна и проблем с неразпечатване на квитанцията за пуснатия вот. Оказа се, че ролката хартия се била разместила и за това не е излязла квитанцията. Самото гласуване на машината не би трябвало да затрудни никой, ползващ смартфон с тъч екран. На дисплея на машината са показани партиите, коалициите и инициативните комитети, трябва да докоснете екрана върху избраната от вас партия или коалиция, за да маркирате вашето желание, след което имате възможност да дадете и вашия преференциален вот за определен кандидат. След направения избор, който потвърждавате, на екрана ви излиза информация какъв е вота, който сте отразили, след което имате бутон за гласуване или за връщане назад, ако сте преценили, че сте допуснали грешка и трябва да направите корекция на вашето желание. След като потвърдите /гласувате/, машината трябва да ви издаде квитанция, която да прегънете и да пуснете в урната, отделена само за квитанции от машинно гласуване.

Всяка една машина ще бъде заредена с хартия за 1200 гласувания, от фирмата която поддържа машините ще имат готовност да заредят допълнителна хартия, ако в деня на вота тя се изчерпи.

В секциите, даващи възможност за машинен вот, ще може да се гласува и по традиционния начин в тъмна стаичка, така че изборът как ще пуснете вашия глас ще бъде ваш.

В коя секция ще гласувате можете да проверите на сайта на ГД "ГРАО" , там можете да направите справка по ЕГН или адрес. Информация за вашата секция за Димитровград може да получите и на безплатен телефон за справки по ЕГН в избирателните списъци на Община Димитровград: 080020049 /всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.00ч./

Секциите в Димитровград, в които ще има машини за гласуване са:

бул. „Д. Благоев“№84 – ПГ „Асен Златаров“  – №40
бул. „Ст. Стамболов“ №1 Спортна зала „Младост“ – №22
бул. „Хр. Ботев“ № 45 ПЕГ „Иван Богоров“( ОУ „Вапцаров“ ) – №16
бул. „Хр. Ботев“ № 45-ПЕГ „Иван Богоров“(ОУ „Вапцаров“) – №10
бул. „Христо Ботев № 45 – ПЕГ „Ив. Богоров“ ( ОУ „Вапцаров“ ) – №07
ОУ „П. Яворов“ – №56
ул. „Бузлуджа“ № 1 – СОУ „В. Левски“ – №001 и №004
ул. „Д. Димов "№1-  ОУ „П. Славейков“ – №43
ул. „Д. Димов“№1 – ОУ „П. Славейков“ – №46
ул. „З. Зограф“ № 27 – СУ „Л. Каравелов“ – №25
ул. „З. Зограф“ № 27-СУ „Л. Каравелов“ – №31 – 34
ул. „Кап. П. Войвода“№ 19 – ДГ №4 (Филиал „Пролет“) – №37
ул. „Милеви скали“ №8 – ОбУ „Кирил и Методий“ – №49
ул. „П. Евтимий“ № 12-ОУ „Алеко Константинов“ –№13 и №19
ул. „Христо Смирненски“ 1 – ДГ №4 (Филиал „Радост“) – №28

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
07 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
07 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
07 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
07 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
07 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
07 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
07 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
07 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
07 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
07 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
07 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
07 авг 2020
Последни новини