От х:

Днес в x:

5 °C

На евроизборите в Димитровград ще можем да гласуваме с машини

На предстоящите евроизбори на 26-ти май в Димитровград ще може да се гласува машинно в 18 избирателни секции. Машинното гласуване ще се осигури в общо 3000 секции в страната.

Гласуването с машини ще бъде осигурено от частната фирма „Сиела Норма“ АД, която трябва да достави, монтира и поддържа машините, както и да обучи членовете на секционните комисии и гражданите как да гласуват с машините.

В края на миналия месец представител на фирмата, доставяща оборудването, демонстрира в ефира на сутрешния блок на БНТ, как протича самото гласуване с машината, като по време на пускане на демонстрационния вот възникна и проблем с неразпечатване на квитанцията за пуснатия вот. Оказа се, че ролката хартия се била разместила и за това не е излязла квитанцията. Самото гласуване на машината не би трябвало да затрудни никой, ползващ смартфон с тъч екран. На дисплея на машината са показани партиите, коалициите и инициативните комитети, трябва да докоснете екрана върху избраната от вас партия или коалиция, за да маркирате вашето желание, след което имате възможност да дадете и вашия преференциален вот за определен кандидат. След направения избор, който потвърждавате, на екрана ви излиза информация какъв е вота, който сте отразили, след което имате бутон за гласуване или за връщане назад, ако сте преценили, че сте допуснали грешка и трябва да направите корекция на вашето желание. След като потвърдите /гласувате/, машината трябва да ви издаде квитанция, която да прегънете и да пуснете в урната, отделена само за квитанции от машинно гласуване.

Всяка една машина ще бъде заредена с хартия за 1200 гласувания, от фирмата която поддържа машините ще имат готовност да заредят допълнителна хартия, ако в деня на вота тя се изчерпи.

В секциите, даващи възможност за машинен вот, ще може да се гласува и по традиционния начин в тъмна стаичка, така че изборът как ще пуснете вашия глас ще бъде ваш.

В коя секция ще гласувате можете да проверите на сайта на ГД "ГРАО" , там можете да направите справка по ЕГН или адрес. Информация за вашата секция за Димитровград може да получите и на безплатен телефон за справки по ЕГН в избирателните списъци на Община Димитровград: 080020049 /всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.00ч./

Секциите в Димитровград, в които ще има машини за гласуване са:

бул. „Д. Благоев“№84 – ПГ „Асен Златаров“  – №40
бул. „Ст. Стамболов“ №1 Спортна зала „Младост“ – №22
бул. „Хр. Ботев“ № 45 ПЕГ „Иван Богоров“( ОУ „Вапцаров“ ) – №16
бул. „Хр. Ботев“ № 45-ПЕГ „Иван Богоров“(ОУ „Вапцаров“) – №10
бул. „Христо Ботев № 45 – ПЕГ „Ив. Богоров“ ( ОУ „Вапцаров“ ) – №07
ОУ „П. Яворов“ – №56
ул. „Бузлуджа“ № 1 – СОУ „В. Левски“ – №001 и №004
ул. „Д. Димов "№1-  ОУ „П. Славейков“ – №43
ул. „Д. Димов“№1 – ОУ „П. Славейков“ – №46
ул. „З. Зограф“ № 27 – СУ „Л. Каравелов“ – №25
ул. „З. Зограф“ № 27-СУ „Л. Каравелов“ – №31 – 34
ул. „Кап. П. Войвода“№ 19 – ДГ №4 (Филиал „Пролет“) – №37
ул. „Милеви скали“ №8 – ОбУ „Кирил и Методий“ – №49
ул. „П. Евтимий“ № 12-ОУ „Алеко Константинов“ –№13 и №19
ул. „Христо Смирненски“ 1 – ДГ №4 (Филиал „Радост“) – №28

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
02 апр 2020
Последни новини