От х:

Днес в x:

15 °C

Проучват по проект ефективността на съдебните интернет страници

Проучване на ефективността на интернет страниците на 32 съдилища в Южен централен район започва "Алианс за регионално сътрудничество и развитие". Мониторингът ще бъде извършен по проект по ОП “Добро управление“ в партньорство с Фондация "Общество за правосъдие". Идеята е да се изгради методика, която ще бъде дадена под формата на препоръки за въвеждането в ред на визията на платформите на съдилищата и начина, по който информацията се качва в тях. Целта е те да бъдат оеднаквени, което ще даде възможност за по-бързото ориентиране в тях.

По проекта ще се извърши и мониторинг на избора на съдебни заседатели от общинските съвети, за да се изведат най-добрите практики. Ще бъде направено и обучение по ключови компетенции на заседателите.

Ще се популяризира и системата за правна помощ, тъй като тя е малко известна сред гражданите и в момента основно битува схващането, че финансовата невъзможност, ограничава достъпа до правосъдие, отбелязаха изпълнителите на проекта.

На шест езика ще бъдат издадени и брошури с правна информация за чужди граждани.

Партньорите съвместно и с община Маджарово работят и по проекта "Форум за приложна демокрация". Идеята тук е да се стимулират гражданите за по-активно участие при формирането на местните политики и по-добро местно управление.

От община Маджарово вече имат опит в тази посока със създадения Констативен и координационен съвет. В него се решават проблеми с гражданско участие от междусъседски неуредици до разпределянето на средствата по най-необходимия начин в перата на местния бюджет.

По този проект ще бъде издаден наръчник с информация за това къде, кога и как гражданите могат да участват в различни инициативи, свързани с местната политика.

Haskovo.net
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Дя
  Дядо йоцо
  20 -2
  21:23, 24 апр 2019
  Ей ги тия найредени като гърнета дрънкат дивотии Абе защо така никой не хваща мотика а всдички дрънкат врели некипели
 • 2
  Де
  Дедовия
  13 -1
  09:08, 25 апр 2019
  Прокурорската жена се чуди какво да измисли да се изяви че няма работа
 • 3
  On
  One Euro Man
  11 -1
  10:57, 25 апр 2019
  От вчера насам се питам, какво е това чудо приложна демокрация. Даже чичко Google се затруднява да отговори.
 • 4
  Di
  Dimmu
  0 -1
  16:21, 25 апр 2019
  Много интересна тема! Добра логика! Ека следващата тема бъде "доколко и как преюдициално да не интоксикираме релевантно манипулативно интродуцираните шмърктопляктори".
  • On
   One Euro Man
   3 -1
   18:19, 25 апр 2019
   Предлагам на този Dream Team още една тема за проучване със същото такова огромно практическо приложение и геостратегическо значение, с чиято разработка ще се допринесе за въвеждането на визия и ред в платформите за оеднаквяване на бързата ориентация (виж точната формулировка в статията по-горе).
   Темата е следната:
   "Динамика на кръвната картина при мътещите кокошки"

Хороскоп за 18.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
18 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
18 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
18 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
18 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
18 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
18 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
18 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
18 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
18 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
18 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
18 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
18 ное 2019
Последни новини