От х:

Днес в x:

8 °C

Проучват по проект ефективността на съдебните интернет страници

Проучване на ефективността на интернет страниците на 32 съдилища в Южен централен район започва "Алианс за регионално сътрудничество и развитие". Мониторингът ще бъде извършен по проект по ОП “Добро управление“ в партньорство с Фондация "Общество за правосъдие". Идеята е да се изгради методика, която ще бъде дадена под формата на препоръки за въвеждането в ред на визията на платформите на съдилищата и начина, по който информацията се качва в тях. Целта е те да бъдат оеднаквени, което ще даде възможност за по-бързото ориентиране в тях.

По проекта ще се извърши и мониторинг на избора на съдебни заседатели от общинските съвети, за да се изведат най-добрите практики. Ще бъде направено и обучение по ключови компетенции на заседателите.

Ще се популяризира и системата за правна помощ, тъй като тя е малко известна сред гражданите и в момента основно битува схващането, че финансовата невъзможност, ограничава достъпа до правосъдие, отбелязаха изпълнителите на проекта.

На шест езика ще бъдат издадени и брошури с правна информация за чужди граждани.

Партньорите съвместно и с община Маджарово работят и по проекта "Форум за приложна демокрация". Идеята тук е да се стимулират гражданите за по-активно участие при формирането на местните политики и по-добро местно управление.

От община Маджарово вече имат опит в тази посока със създадения Констативен и координационен съвет. В него се решават проблеми с гражданско участие от междусъседски неуредици до разпределянето на средствата по най-необходимия начин в перата на местния бюджет.

По този проект ще бъде издаден наръчник с информация за това къде, кога и как гражданите могат да участват в различни инициативи, свързани с местната политика.

Haskovo.net
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Дя
  Дядо йоцо
  20 -2
  21:23, 24 апр 2019
  Ей ги тия найредени като гърнета дрънкат дивотии Абе защо така никой не хваща мотика а всдички дрънкат врели некипели
 • 2
  Де
  Дедовия
  13 -1
  09:08, 25 апр 2019
  Прокурорската жена се чуди какво да измисли да се изяви че няма работа
 • 3
  On
  One Euro Man
  11 -1
  10:57, 25 апр 2019
  От вчера насам се питам, какво е това чудо приложна демокрация. Даже чичко Google се затруднява да отговори.
 • 4
  Di
  Dimmu
  0 -1
  16:21, 25 апр 2019
  Много интересна тема! Добра логика! Ека следващата тема бъде "доколко и как преюдициално да не интоксикираме релевантно манипулативно интродуцираните шмърктопляктори".
  • On
   One Euro Man
   3 -1
   18:19, 25 апр 2019
   Предлагам на този Dream Team още една тема за проучване със същото такова огромно практическо приложение и геостратегическо значение, с чиято разработка ще се допринесе за въвеждането на визия и ред в платформите за оеднаквяване на бързата ориентация (виж точната формулировка в статията по-горе).
   Темата е следната:
   "Динамика на кръвната картина при мътещите кокошки"

Хороскоп за 27.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
27 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
27 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
27 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
27 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
27 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
27 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
27 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
27 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
27 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
27 яну 2020
Последни новини