От х:

Днес в x:

31 °C

Служители от ФСБ искали подкуп в биткоини от разследван известен политолог и икономист

Бивш и настоящ следователи от руското ФСБ изнудвали обвиняем за подкуп.

Служители на руската служба за сигурност задържаха двама служители на следствения отдел  - старшия следовател по особено важни дела, Сергей Белоусов и неговия бивш подчинен, следовател Алексей Колбов. Те са заподозрени в изнудване на подкуп в размер на 65 млн. рубли от семейството на известния политолог и бивш генерален директор на издателство „Известия” Ераст Галумов, когото разследвали

Двамата офицери вече са арестувани. Те са задържани на 16 април, но за случая става известно едва сега. 

Заподозрените успели да получат три милиона рубли в биткоини
Бившият генерален директор на издателство "Известия", ръководещ делата на президента Ераст Галумов, бил задържан през февруари 2018 г. и обвинен в мащабна измама. Екипът по разследването на случаяй оглавявал Белоусов. Месец по-късно Галумов признал, че е присвоил 43 милиона рубли. Неговият адвокат Владимир Семенцов твърди, че всички обвинения срещу Галумов са фиктивни.

Белоусов и Колбов започнали да изнудват пари Галумов веднага след ареста му. Защитата му твърди, че следователите са оказвали натиск върху Галумов, като настоявали той да признае вината си. "Ще ви разследваме една година и след това ще получите условна присъда", са цитира следователите от ФСБ. В противен случай заплашили да добавят други обвинения и да арестуват сина му. През есента на 2018 г. синът на Галумов връчил на чекистите три милиона рубли в биткоини чрез интернет портфейл.

Преговорите за пари били водени в WhatsApp и Telegram.
Адвокатът отбелязва, че всички преговори с изнудващия, който се представи като Михаил, са записани, въпреки факта, че той предпочита да общува в WhatsApp и Telegram. Служителите по сигурността идентифицират Майкъл преди месец. Оказа се, че това е Алекс Колбов. Веднага след като са събрани достатъчно доказателства за участието на двамата полицаи, те са задържани за вземане на подкуп.

Жертва на изнудването е известен политолог и икономист. 
Първоначално Ераст Галумов е обвинен в финансови измами при наемането на помещение за издателство Известия. В случая има два епизода, свързани с нарушения при изпълнението на инвестиционни договори.

Галумов оглавява издателството от 2002 до 2013 г. Известен е и като политолог и икономист, издател на списанието "Мир и политика" и международното списание "Москва - Пекин". Галумов е член на обществения съвет на Следствения комитет на Русия, пълноправен член на Академията за военни науки, полковник в резерва.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини