От х:

Днес в x:

10 °C

Пловдивският митрополит Николай служи на Лазаровден в църквата в Подкрепа

  Десетки миряни от Хасковска духовна околия бяха днес в село Подкрепа, за да посрещнат Пловдивския митрополит Николай.

  Владиката отслужи архиерейска света Литургия в деня на Св.Лазар Български в местния храм „Св. пророк Илия“.

  Дядо Николай е в селото по покана на областния управител на Хасково Станислав Дечев.

  Тази сутрин губернаторът посреща лично владиката. Ръка на Пловдивския митрополит целуна и кметът на Хасково Добри Беливанов.

  Лазаровден е християнски празник, който носи името на Свети Лазар. Името Лазар е символ на здраве и дълголетие. Лазар е бил приятел на Иисус Христос. Когато умира, четири дни след неговата смърт той е възкресен. Бог казва „Лазаре, излез вън!“, и съживява Лазар, който излиза от гробницата си.

   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   10 -6
   13:42, 20 апр 2019
   Безбожника Николай Ролекса , забрави да спомене че днес
   избухва Априлското Въстание :))
   • Ке
    Кенанския Маймун
    9 -13
    13:50, 20 апр 2019
    А отец Никола го няма - явно си е миел зъбките о... Виж коментара
  • 2
   On
   One Euro Man
   10 -6
   15:33, 20 апр 2019
   И да се изповяда трябва да е отишъл, че много я обърка той със тези софри през Велики пости.
  • 3
   Бу
   буден гражданин
   3 -4
   17:45, 20 апр 2019
   За сведение на мирянките,в храм се влиза забраден.
   Честит празник! Честито и свято да е името на именниците!
   Бъдете живи и здрави!
   • Ке
    Кенанския Маймун
    4 -5
    17:59, 20 апр 2019
    А ако не си забраден грешник ли си ?
    ...
    То по тъпата логика на радикалните еврейски и православни догматици , Мария Магдалена въобще не трябваше да влиза в църквата - камо ли Христос да и дава ръка.
    ...
    Но аз знам откъде идат тия радикални православни догми - от педофилите от Руската и Гръцката Православна Църква -
    .... И последно - Той и Руския патриарх каза че Сталин и Ленин бил Антихристи , обаче според последните проучвания 70% от руснаците ги одобряват - най високия рейтинг от 20 години насам :))
  • 4
   До
   дон христозо мафиозо
   10 -6
   20:50, 20 апр 2019
   И като гледам сниомките митрополита Никалай и пак същите гербаджии Станиславчо танчето Шекерова и Бай Добри тоест наши4те градски свети апостоли
  • 5
   Бу
   буден гражданин
   3 -5
   23:47, 20 апр 2019
   В Нов Завет е казано, че жената трябва да покрива главата си: „Искам да знаете още, че глава на всеки мъж е Христос, а на жената глава е мъжът, на Христа пък глава е Бог; всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамя главата си; и всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамя главата си, защото все едно е, като да е обръсната; ако жена не иска да се покрива, нека се стриже; ако пък е срамотно за жена да се стриже или бръсне, нека се покрива” (1 Кор. 11:3-6).
   „Покривалото“ на женската глава е използвано като илюстрация на реда, началството и авторитета на Бог.
   Затова жената е длъжна да има на главата си белег на власт, заради ангелите.
   • Ке
    Кенанския Маймун с чука
    3 -3
    01:57, 21 апр 2019
    Евангелието , както и Корана са написани след смъртта на Христос (съответно Мохамед).
    Освен това и двете книги са силно редактирани от попчетата , така че да се нравят на Императора (съответно Халифа ).
    ..
    Това което е сигурно е че Христос ни е завещал 5 принципа (1 юмрук):
    - Свобода , Равенство, Братсво, Справедливост , и Да не се стахуваш да умреш за тях
    ....
    Комунистите копираха тия принципи от Христос..
    А папата дето е сега и ще идва - Франциско , като почна да ги проповядва (понеже като Йезуит трябва да следва оригиналното Слово божие) , го нарекоха Комунде и Ню Йоркските милиаредри заплашиха че ще намалят даренията за Католическата църква.
    Кво казва папа Франциско ? - цитирам :
    " Идват в Църквата Христова , палят дебели свещи , даряват пари , а като излезнат крадат , ебат ,убиват и продават дрога. По-добре да си атеист , отколкото такъв "християнин" ":))
  • 6
   Go
   gost
   6 -3
   01:10, 21 апр 2019
   Тия които искат жените да си слагат забрадки и ония които искат жените да си слагат фереджета са на един акъл, голяма разлика няма. Дядо Николай с коя лимузина го докараха? Ролекса му трябвал, като се наведе човек да му целува ръката да може да си свери часовника....
   • Ке
    Кенанския Маймун
    5 -6
    02:02, 21 апр 2019
    И още нещо смешно ....
    Николай Ролекса се е накичил с Кръстове Руска Изработка , понеже БГ поповете и майторите са тъпи и некадърни да направят кръст с Финфить - рисуван емайл :)) Затова си ги внасят от Русия :))
  • 7
   Ар
   Архонт
   1 0
   16:33, 22 апр 2019
   Паството отдавна се е стопило в БПЦ и няма вяра в нея ..защото е казано в Библията ,че ще дойде ден Дявола да влезе в Божия храм и ще излъже милиони хора /това в което е силен -лъжата / и тези времена отдаван настъпиха още с появата на комунизма в земите ни и по света ...Те същите безбожници сега се кръстят и целуват ръцете на тези дяволски архиереи ,които тънат в охол и мърсуват и се занимават с интриги диктувани от Москва ...Това да дойде папата на крака в България и то за втори път и ти като християнин да се направиш на цървул и покажеш предварително ,че не е желан и го ниглежираш това си е не автокефална , не църква със заслуги от далечното ни минало , а един клон на Руската църква !

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини