От х:

Днес в x:

Военна прокуратура пое разследването за рухналата ограда, убила мъж в Хасково

Военно-окръжна прокуратура – Пловдив е поела разследването за инцидента с рухналата ограда на бившето военно поделение в Хасково, при който мъж загина на място.

Инцидентът стана около 18:30 часа днес, когато тухлената стена рухнала на улица „Ком”. По това време по тротоара се придвижвал мъжът на средна възраст, който бил затиснат и загинал на място. Все още не е ясна самоличността му.

От община Хасково заявиха, че тази част на бившата казарма с рухналата ограда е собственост на Министерството на отбраната. От кметството поясниха, че през годините неколкократно са сигнализирали военното министерство за лошото състояние на оградата.

От Министерството на отбраната съобщиха, че от 2001 г. теренът е с отпаднала необходимост за Българската армия. В дните преди инцидента е започнала процедура за бракуването на сградния фонд, с цел последващо почистване и обезопасяване на района.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    На
    Народ
    53 -2
    23:37, 19 апр 2019
    В кой дни преди инцидента? Кои ден кои час дата входящ номер... Стига са дрънкали глупост тая ограда е наклонена от 10 год. Стига лъжи убиици
  • 2
    Pp
    ppp
    35 -2
    07:07, 20 апр 2019
    Те идни военни. То една прокуратура
    УЖАС
  • 3
    Bo
    bondjo
    34 0
    08:14, 20 апр 2019
    Ей така като прочета "разследване", съм пред нервно разтройство. Предполагам терминологията ни е подвеждаща, но какво има да разследваш, 30 години пълно безхаберие, 20 години частично и накрая човека си отишъл за едното няма нищо, лека му пръст.
  • 4
    Аз
    Аз
    16 0
    08:46, 20 апр 2019
    Някой знае ли кой е починалия мъж? Никъде не пише нищо.Съболезнования на семейството му! :(
  • 5
    Гн
    Гняв!!!!!!
    31 -2
    09:02, 20 апр 2019
    Колко души трябва да убие тази стена, че някой олигофрен на бюро да направи нещо.... Това не е първия случай, преди 15 години пак същатата стена уби младо момиче и остави инвалит друго.... КОЛКО хора трябва да си отидат по този нелеп начин??? И цялата казарма защо изобщо гние и тъне в разруха?? Сварталище на наркомани, ц*****, проститутки и глутници бездомни кучета! И колко сложно и скъпо ще е да се бутне 200 метра тухлена стена, че 20 години да не се случва това???
  • 6
    Gl
    glas
    9 -7
    09:21, 20 апр 2019
    Кметееееееееееееее, чакаме твоята позиция като мъж и КМЕТ на този запуснат град!! Няма ли да направиш поне изявление във фейсбук?!!? Защо се криеш като мишка!? Поне се оправдай! И кажи, че си обезопасил" въпросната ограда с лепенка?! В такива ситуации си личи кой е мъж и кой управник! кой се интересува от случващото се в този град! МАЙ спиш??
  • 7
    Ка
    казах
    11 0
    09:43, 20 апр 2019
    От КАДЯ НА КАДЯ военното министерство ще претендира за земя в центъра на града, при положение, че няма нужда от нея. Редно е подобни терени да се прехвърлят към съответните общини. Военното министерство има задача да пази България. Къде е тук местото на един запустял терен. Каракачанов - шкембелията да подава оставка. Държавата спешно да се освободи от тези терени. Да се превърнат в паркове.
  • 8
    Жи
    Живущ
    7 0
    10:24, 20 апр 2019
    Същата съдба чака и минаващите по улица"ГеоргиРусев",която свързва"Орфей"и"Дунав"Оградата по цялата дължина на улицата е много опасна.Горко ни!Тази улица води направо догосподинРусев,който отговаря за воените имоти в Хасково.На всичкото отгоре отгоре на този плачевен фон в средата на улицата има трафопост,който отдавна трябваше да бъде премахнат ,но явно засягат интереса на някой и не го премахватА знаете ли през зимата когато си прибираме децата колко е страшно,защото там се крият опасни екземпляри,които нападат,обират и....,И тука ли управляващите не виждат,Но за тях това е пей си Пенке лв.Бог да ни пази.
  • 9
    До
    До 7
    4 -1
    12:43, 20 апр 2019
    По новините днес Каракачанов каза,че имало предпазна лента ама вятъра я духнал нелепа случайност било как очакваш да подаде оставка.
  • 10
    Фр
    Фрегатен капитен
    1 0
    21:05, 20 апр 2019
    КЪРКАЧАНА да подаде оставка -----тая няма да я бъде той така свикна с този пост че след като го изпърдят с падане на правителството ще иска да бъде НЕЩАТЕН помощник на новият министър
Последни новини