От х:

Днес в x:

13 °C

Нови председатели в хасковския съд днес, откриха изложба в подкрепа на Дани

  Нови председатели оглавиха Районния и Окръжния съд в Хасково днес. Това са деветокласничката Десислава Чипилова и десетокласникът Александър Димитров. Двамата ссе обучават в специалност "Кетъринг" в Професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев", а училището е партньор в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, изпълнявана от съда.

  Учениците седнаха в столовете на действащите ръководители Пламен Георгиев и Миглена Тянкова.

  Днес двамата гимназисти участваха в случайното разпределение на дела в Районния съд. Единият казус касаеше транспортно престъпление, а другият - съжителство с непълнолетно лице (престъпление против младежта). Системата определи и двете дела да се гледат от действащия председател на съда Пламен Георгиев.

  След приключване на служебните ангажименти днес двамата ученици споделиха, че възнамеряват да следват право. Деси иска да стане адвокат, а Алекс възнамерява да се занимава с криминалистика. Утре те ще участват в симулативен процес.

  Инициативата на съда "Председател за един ден" е по по случай Деня на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители - 16 април. По този повод е организиран Ден на отворените врати в институцията днес и гражданите могат да се запознаят със структурата на съдебната система, със спецификата на работата на магистратите и с функциите на отделните служби.

  След представяне на днешните председатели във фоайето на Съдебната палата беше открита изложба по повод 140 г. от приемането на Търновската конституция. В експозицията бяха включени 22 творби на възпитаници на школа "Колорит" към читалище "Заря" с ръководител Веселина Делчева. Една от картините "Паметникът на свободата в Русе" с автор Станислав Иванов остана подарък за съда.

  Сред гостите на събитието бяха кметът на Хасково Добри Беливанов, представители на Регионалното управление на образованието, съдии, прокурори, адвокати, ученици от ПГТ "Александър Паскалев", граждани.

  Картините на младите художници бяха обявени за продажба, а средствата ще се използват за подпомагане лечението на 13-годишния Даниел Иванов, страдащ от мускулна дистрофия тип "Дюшен".

  Интересът към закупуване на картините започнал още от вчера при подреждането им. Заради това двамата действащи председатели Пламен Георгиев и Миглена Тянкова заявиха, че ще организират подобни събития в бъдеще. За финал те поздравиха всички юристи за професионалния им празник.

  Днес за рождения си ден почерпи Халит Насуф. Възпитаникът на школа "Колорит" навърши 14 години.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ка
   Карачолов
   20 -16
   12:25, 16 апр 2019
   Стига с тия пародии, кой ********* ги измисля?? Кмет за един ден, съдия за един ден? Това като комсомолското самоуправление едно време....
  • 2
   12
   123
   10 -3
   13:15, 16 апр 2019
   Браво! Всички сте страхотни!
  • 3
   До
   Дон Хрристозо Мафиозо
   4 -4
   19:35, 16 апр 2019
   ЦИФРИЧ кое е страхотното бе къде го виждаш Правилно коментира Карачолов ---съдия за един ден прокурор за един ден Ами тоя съд с9тана като театър най вече с един артист меглена Тянкова Мегленче толкова ли нямате работа та се зцанимавате с дивотии Ако наистина нямате работа идете на бригада в някоя земеделска кооперация там винаги има работа
  • 4
   Ашколсун дон Христоза най после някой да им каже на тия съдии че има работа на полето Нека не правят този изтъркан театър през месец два а да дойдат в кооперацията в Болярово Пулев им е приготвил мотики и лопати Как ви звучи девиза ---МОТИКА за МИГЛЕНА

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини