От х:

Днес в x:

Хасково посреща елита на родната спортна аеробика

Елита на спортната аеробика в България се събира в Хасково в края на тази седмица. 150 спортисти от международния клас „А“ще вземат участие в Държавното първенство за деца, юноши, девойки, мъже и жени, на което областния южен град е за първи път домакин. През събота и неделя за 23 пореден път ще се състезават децата, юношите и девойките, в зала „Дружба“ е 31-вото издание на Държавното при мъжете и жените.

Хасково е избран да домакинства това най-силно състезание в България за спортната аеробика, защото от местните клубове „Виолена“ и „Мега Спорт“ излизат едни от най-елитните спортисти в в нашата дисциплина, които са на високо световно ниво, посочи председателят на Българската федерация по спортна аеробика Димитрина Къндева. Тя пристигна днес в Хасково буквално от летището, след завръщането на националния отбор от участието в кръга от Световната купа в Токио.

В Хасково зрителите ще могат да наблюдават едни от най-добрите състезатели не само у нас, но и в света. Сред тях са и родените в Хасково Тихомир Баротев и Дарина Пашова, които са част от националния отбор на България по спортна аеробика.

В петък започва техническата подготовка за състезанието, в Хасково ще бъдат монтирани специални уреди за специфичното съдийско отчитане. Съорганизатор на надпреварата е Спортен клуб „Виолена спорт“ с президент Теменуга Илиева.

В 11 в събота е откриването на състезанието, което започва с квалификации. В неделя са финалите, на които ще станат ясни шампионите за тази година във всички възрасти, награждаването е в късния следобед.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Da
    Dankata
    1 -14
    20:46, 16 апр 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    На
    Наташа
    15 0
    21:35, 16 апр 2019
    Не е в първа младост-- над 65 години е! Много добре изглежда даже! Да е жива и здрава!
  • 3
    Ма
    Майка
    10 0
    21:40, 16 апр 2019
    Г-жа Илиева е един невероятен човек и страхотен треньор!
Последни новини