От х:

Днес в x:

13 °C

Павел Данев от Езиковата с награда за журналистическо есе за края на света

Павел Данев от хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" е отличен в първия журналистически конкурс на sCOOL Mediа.

Десетокласникът от клуб "Млад журналист" с ръководител Дияна Бонева е един от близо 40-те ученици от 12 училища в цяла България, изявили се със своето творчество, оригинални идеи и журналистически нюх. Той е озаглавил материала си "Настъпва краят на Света". Младият хасковлия, който макар и крехката си възраст, вече има опит в медиите. В публикацията си е предал по забавен начин действителността в пресата. Спрял се е на фалшиво обявяване на края на света и подробно е описал отразяването на събитието е медиите. Потърсил е коментар и от специалист. Идеята на публикацията е да се хвърли светлина върху въздействието на медиите върху обществото.

Творчеството на Павел е отличено от журито на изданието sCOOL Mediа. Включил е в репортажа си едно задължително изискване в добрата журналистика – цитиране на източник с експертиза по темата на материала. Целият материал на Данев може да видите тук.

Павел и останалите отличени ученици ще получат подарък книги. Вторият конкурс предстои съвсем скоро.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ка
  Карбовски
  7 -9
  21:50, 5 мар 2019
  Съвсем посредствено "творение", но вероятно най-доброто от представените. И един безплатен съвет към автора, не може само да пишеш
  • От
   от едно литературно четене
   8 -5
   21:54, 5 мар 2019
   не може само да пишеш, иска се и четене, прочети всичко от Хебингуей, Ремарк, Уортън и Бродски, не чети Карбовски и може и да успееш ;)
 • 2
  Ра
  Рада Госпожина
  6 -9
  09:19, 6 мар 2019
  Тъпи хейтъри да пукнете дано. Всичко черните долни червеи. Хасково нет защо търпите този негативизъм. Това радва ли ви . Или искате читателите ви съвсем да изчезнат заради подобни долни гнусни писания като този Карбовски, кенанския Маймун и още някои глупаци които сигурно знаете точно кои са. Защо ги търпите.
  • Су
   Су
   9 -4
   09:40, 6 мар 2019
   Нарича се свобода на словото. Ако не искаш критики ходи в Северна Корея.
 • 3
  Й.
  Й.М
  1 -4
  16:56, 6 мар 2019
  Първо трябва да си измие зъбите!

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
26 фев 2020
Последни новини