От х:

Днес в x:

14 °C

Анкета на ЕК пита учениците: Момче ли си, момиче или... друго

Изображение 1 от 2

  В българските училища учениците над 9-годишна възраст попълват анкета, в която трябва да отбележат и пола си. Вариантите са 4 - момче, момиче, друго и предпочитам да не казвам, информира БНТ. Анкетата е част от платформата SELFIE на Европейската комисия, която се разпространява от Министерството на образованието. Чрез SELFIE трябва да се планира бъдещата дигитализация на образованието ни. Някои ученици вече са попълвали анкетата, други още не са.

  След въпрос до просветното министерство защо в анкетата за пол фигурира графа "друго", при положение, че това противоречи на нашето законодателство, оттам отговориха, че SELFIE се провежда в 28 страни-членки на Европейския съюз.

  Методологията е ангажимент на Европейската комисия, а МОН единствено е разпространило информацията по училищата.


  Източник: bnt-news

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ма
   МАНГО
   11 -2
   11:34, 21 фев 2019
   Насила децата педали ще ги направят. Да ти е.а ЕС!
  • 2
   Xm
   xm
   13 -1
   12:59, 21 фев 2019
   Работата на МОН е да спазва нашите закони и да преглежда и коригира всичко, което им противоречи. Какво значи "единствено е разпространило информацията". Тъпанари!!! Сега да се съберат родителите и да ги съдят.
  • 3
   Гр
   гражданин
   2 -8
   13:07, 21 фев 2019
   Защо винаги когато се говори за различна сексуална... Виж коментара
  • 4
   Ам
   Ами
   12 -1
   13:29, 21 фев 2019
   Като си свали гащите, веднага става ясно какво е детето!?!
  • 5
   Аб
   абжж
   10 -1
   14:10, 21 фев 2019
   Не мога да разбера защо обременявате главите на децата с глупости.Не стига че материала за изучаване от министерството е пълна отврат ами сега и момче ли си момиче ли си .Медицинско е доказано има хуй момче е има ***** момиче е аман от джендърски глупости .Всеки който иска да се оприличава на каквото иска не намесвайте децата в спуснати от ЕС педалски директиви .Лично на моя пич ще му кажа да пише че е пеликан и гордо да размаха криле
  • 6
   Г-
   Г-н Михайлов
   3 -2
   18:49, 21 фев 2019
   МОН що не мисли за неща по-сериозни в образователната система,ами върви по гайдата на ЕВРопЕЙСКИТЕ гьотверени? Ах един ден да се появи един Хитлер, ще си предоставя къщата крематориум да я направи!!
  • 7
   Хи
   хитлер
   3 -1
   21:25, 21 фев 2019
   Хайде почна се. Това си е силно нарушаване на конституцията. Сорос не се отказва от подлите си еврейски номера.Джендърската идеология на сила ни я налагат защото са намерили стадо без кучета.Да пробват да направят същото при В. Орбан.Но за жалост ние имаме плазмодии за ръководител на ГРОБ и държава. Пак гласувайте за ГРОБ и вас ще направят п....ли.
  Последни новини