От х:

Днес в x:

17 новодомци получават ключове за общински жилища

17 души ще са новодомци в общинско жилище в Хасково. Те са избрани с решение на Комисията по жилищно настаняване, председателствана от секретаря на общината Яница Динкова, сред 43-ма души в списъка на чакащите.

Комисията е взела решение и за прекратяването на три настанявания. Едното от тях е поради смърт на наемателя, другите две са заради неподадени в срок документи за продължаване на настаняването. В тези два случая наемателите са предупреждавани многократно за изтичащия срок и постъпките, които трябва да направят, за да останат на общински жилищен наем, но не са се отзовали, обявиха от администрацията. Договорите за наем се сключват за срок от една година.

Над 450 са апартаментите и къщите, общинска собственост, те са разположени в различни квартали на града. Всички обаче са заети. Наемите, които се плащат, в зависимост от мястото и квадратурата, стигат до около 80 лева. Като ресурс има и няколко жилища, които са в наличност за извънредни случаи. При ситуация на спешност, ще се разглеждат картотеките на чакащи и те ще бъдат настанявани там, обявиха от общината.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ro
    Roro
    22 -3
    11:10, 11 фев 2019
    Изхвърлете Динко Господинов ******а от Узунджово от там, работи в чужбина ,а ползва общинско жилище. Къде е Киро на кирия
  • 2
    Въ
    въпрос
    10 -4
    13:04, 11 фев 2019

    Блок 42 общински ли е?Ако е, защо е в това състояние?

  • 3
    Ха
    Хасковлия
    18 -1
    17:14, 11 фев 2019
    Трябва проверка на всички жилища,че има хора които Галя е настанявана с рушвет повечето са в чужбина.Нека ги дадът на хора които имат Найстина нужда
  • 4
    Ti
    Tina
    1 0
    00:54, 9 дек 2019
    Хасково общината гони хора от държавни жилища с закъснели наеми които са на ниски заплати а зам.кметицата живееше или все още живей в жилище за 70 лв наем с 1900 лв заплата. Как е ? А други вземат рушвет .
    Хората ги ганите ЗИМАТА и ги съдите. А Зам кметицата ,,,,,,,,е социално слаба .
    Долни мръсни .....продажници.
Последни новини