От х:

Днес в x:

Бременна жена пострада при спиране на асансьор в Хасково

    Бременна жена пострада при спиране на асансьор в Хасково. Инцидентът станал около 16 часа вчера. По това време Гергана Арабова и две нейни съседки се качили в товарния асансьор в 19-ти блок в хасковския квартал Орфей. Стигнали до последния 12-и етаж в блока, тъй като трябвало да разлепят стикери за санирането на сградата. След като потеглили с асансьора за долния етаж, кабината се разтресла. „Казах си: край, падаме долу, обаче се задейства спирачката“, обясни Гергана. Така асансьорът спрял между 12-ия и 11-ия етаж.

    В този момент кракът на Гергана се схванал, а другите две жени ѝ го разтрили, разказа 24-годишната хасковлийка. Междувременно комшийките се обадили във фирмата, поддържаща съоръжението и пристигналите техници освободили жените.

    По-късно, около 20 часа, Гергана отишла до Спешното, защото се подул и усещала силна болка в глезена, предполага, че е получила счупване или навяхване. Трябвало да ѝ гипсират крака, но по думите ѝ по това време нямало лекар и заради това отишла тази сутрин. Тя поясни, че не ѝ е правена рентгенова снимка, тъй като е бременна, макар и в ранен стадий. Медиците ѝ обясни, че гипсът ще стои 7-8 дни и тогава според състоянието ѝ ще преценят какво трябва да се направи.

    Хасковлийка обясни, че преди време асансьорът бил спрян за няколко месеца заради санирането на сградата. Пуснали го миналата седмица, но по думите ѝ имало проблем в съоръжението, тъй като се чувало стържене. Тя настоява фирмата да го въведе в изправност, за да няма други такива инциденти. „Днес съм аз, утре може да е някой друг, може малко дете да пострада“, опасява се младата жена. „Ако беше станала по-голяма беля, вътре бяхме три жени, щяха да почернят блока“, възмущава се още хасковлийката, която е майка на 2-годишно дете. Тя е притеснена, защото сега няма да може да се грижи за рожбата си и ще се наложи мъжът ѝ да си вземе болничен или отпуск. Не смята да търси обезщетение от фирмата, поддържаща асансьора.

    По време на спирането на асансьора заедно с Гергана била и Радка Горелова. Възрастната жена не беше пострадала и настояваше, че не е станало кой знае какво.

    Потърсихме за коментар Тодор Савов, представител на фирмата, поддържаща асансьора. Той беше запознат със ситуацията и поясни, че в случая асансьорът не е пропаднал, а е спрял. „Спрял е между етажите, ако беше пропадне, щеше да падне до първия етаж, а той е спрял“, поясни Савов. Той не знаеше точната причина за спирането на съоръжението, но обясни, че след извършване на ремонт ще бъде изяснена. Според него такива спирания се получават не рядко, а причините са различни – попадане на боклуци, които се хвърлят в шахтите, влизане на мишка, спиране на тока, изгорял бушон. Иначе той беше категоричен, че дежурните служителите са действали бързо в аварийната ситуация, в рамките на десетина минути. Савов допълни, че в блока има още един асансьор, който работи, а спреният ще бъде пуснат днес или утре.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ва
      Василев
      33 -4
      16:57, 4 фев 2019
      "Миндиля"- Митьо Петков от ортопедията пак е намазал.Не му ли дадеш 800лв.не почва никаква операция.Е,тука може и по-малко.Окрадоха го,злато и пари,и няма спиране.Бързо възстановява загубеното.А,иначе е пълен кретен и безхаберник.
      • Ди
        димчо
        26 -2
        18:58, 4 фев 2019
        павлов е същия , докато не му платиш нищо не прави. наложи ми се да плащам и на петков защото и той присъствал на операцията. и двамата са за затвора, и конфискуване на придобитото по престъпен начин имуществу. тези хора нямат съвест.......
    • 2
      Ar
      Arh
      17 -8
      17:53, 4 фев 2019
      Инфантилно е написано
    • 3
      Зо
      Зора
      8 -4
      22:07, 4 фев 2019
      Не дай си боже ! И аз живея в блок - от 9-етажен . Ами злополуката е вероятно там, че се е стресирала, а пък е и бременна жената. Има случаи от силен стрес човек да получи схващания. Въпрос на нервна система. Не се чудете. В такива случаи, да попитам, има ли поставени инструкции в асансьорите, как да си помогнат сами гражданите в тези ситуации ?
    Последни новини