От х:

Днес в x:

12 °C

Художниците Евгений Петров и Аглика Петрова съвместно в галерия “Шаренков“

  Те са двойка в живота и на живописната сцена. И повечето им изложби са съвместни. Художниците Евгений Петров и Аглика Петрова се представят заедно и в Градската художествена галерия на Хасково „Ат. Шаренков" със съдействието на Атр Уърлд Център.

  Евгений Петров е гостувал в Хасково преди двайсетина години, Аглика показва работата си тук за първи път.

  Въпреки че понякога правят едни и същи неща, работят върху едни и същи сюжети, всеки има своя характерен почерк. „Гледаме в една посока и ни вълнуват едни и същи неща. Това е обяснението“, твърди Евгений. Нямат проблем обаче да изразят и своята индивидуалност, понеже имат възможност да го направят на бялото платно. „Жената е от Венера, мъжът е от Марс.“, припомня Евгений, но добавя, че той предпочита жените, които са от Марс.

  Дори и да работят по една и съща тема и да са един до друг, резултатът е съвсем различен, понеже Аглика вижда нещата по-детайлно, а съпругът й по -общо. Той е по-летателен и по-бохемски настроен. Тя е човекът, който приземява и дава баланс на виталността му. Точно защото са толкова различни, всъщност се и допълват. Затова  предпочитат да правят и съвместни изложби.

  Въпреки, че изложбата им в Хасково е в навечерието на Коледа, тя не е тематична. Показват и морски пейзажи, и цветя.

  "Картината е непреходна, ние хората сме преходни. Ние сме само проводници на това, което се случва в живота. Работата на твореца е да преведе темата през различните точки. Именно, когато човек разбере своята преходност, започва да живее по-смислено", споделя Евгений.

  И за него, и за Аглика да рисуват е сбъднатата им детска мечта.

  Докато била още съвсем малка, когато я питали каква иска да стане, тя отговаряла „художничка“. Първата по-сериозна рисунка на Евгеинй е на храма „Александър Невски“. Двамата съпрузи вярват, че талантът винаги избива и затова децата трябва да бъдат подкрепяни в начинанията си.

  Изложбата им, която беше открита тази вечер в галерия "Щаренков" ще остан и през януари.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Еж
   ежко
   3 -2
   21:23, 11 дек 2018
   Пуснете отопление в галерията, горките хорица са зачервени от студ въпреки дебелите дрехи и шалове!

  Видеа по темата

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  22 яну 2020
  Последни новини