От х:

Днес в x:

Тържествено откриха обновената детска градина „8 март“ в Хасково

    Обновената детска градина №18 „8 март“ в Хасково бе открита тържествено днес. Празникът бе под надслов „Детско вълшебство“.

    Имаше детски музикално-танцов спектакъл, който бе аплодиран от учители и гости. Малчуганите изпълниха и химна на Хасково.

    Директорът Гергана Бойчинова изрази задоволството си от извършения ремонт в детската градина, построена през 1977 г. Тя уточни, че сега там се възпитават 167 деца в предучилищна възраст. Бойчинова уточни, че дейностите са осъществени по проект на Община Хасково. Сградата на улица „Щерю Вапцаров“ №9а и детска градина №17 „Иглика 1” на улица „Червена стена” бяха обновени на обща стойност 1.6 млн. лв. По-голямата част от сумата – 1.2 млн. лв. бяха осигурени от Министерството на образованието и науката.

    Със средствата са извършени различни дейности в детска градина „8 март“ – саниране на сградата, подмяна на отоплителната система, изградени са физкултурен салон и фотоволтаична електроцентрала, състояща се от 11 панела.

    Сред официалните гости на празника бяха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев, началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Силвия Касабова.

    „Макар ремонтът да се забави в тази детска градина, виждаме, че всичко се е получило добре“, каза градоначалникът.

    За здравето на децата и работещите в обновената детска градина водосвет отслужи хасковският свещеник отец Никола. Той връчи на директора на учебното заведение сертификат за оказаната подкрепа за новостроящия се храм „Св. Иван Рилски“ в хасковския квартал „Орфей“, дарявайки средства от базар в детската градина. Свещеникът поздрави педагозите в "8 март" за това, че възпитават децата в дух на толерантност, на обич към българското, да се учат да градят, а не да рушат.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Тъ
      Тържествено
      36 -5
      12:59, 23 апр 2024
      Трябва и директорката да си изпратите в пенсия защото отдавна е за пенсиониране! Г. Милкова си тръгна, а тя кога? Още ли ще се крие под крилото на Касабова?
      • Ба
        бай Танас общественик
        31 -4
        13:53, 23 апр 2024
        За директорката не знам, обаче кмета да го оставят да си поиграе с дечицата, защото са на един акъл.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини