От х:

Днес в x:

Трима клиенти и управител на заведение с глоби за тютюнопушене

Четири глоби за тютюнопушене в закрити обществени места са наложени при проверки от Регионалната здравна инспекция в Хасково. Нарушенията са констатирани в бистра и кафене в Димитровград през ноември.

Три от актовете са на клиенти, а четвъртият е на управител на заведение за това, че е допуснал да се пуши в обекта. Глобите за нарушенията са от 300 до 500 лева.

През миналия месец здравните инспектори са извършили общо 396 проверки. Инспектирани са 71 заведения за обществено хранене, 18 детски заведения, 92 лечебни заведения, 18 открити обществени места и 197 други нехранителни обекти.

Издадени са 3 предписания на хранителни обекти. Здравните инспектори са се отзовали и на един постъпил в РЗИ сигнал за нарушение, който се оказал неоснователен.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Go
    Google +
    15 -3
    20:04, 5 дек 2018
    Почти на всякаде в града се пуши.Най-вече кръчми и ресторанти.Всички знаем.Не е нужно да се пра'им на балами.За една нощ мога да направя доста снимки и клипове с преливащи пепелници по масите,но защо ,като има "кадърни" инспектиращи!?😁
    P.S: Заведенията са предопредени преди проверките.Как ли се нарича това🤔
  • 2
    De
    Deniss
    29 -3
    20:26, 5 дек 2018
    Заклет непушач съм и уважавам правото на избор на пушещите. Но не е ли егоистично малко да ми духате цигарения дим, да ми се размирисват дрехите, косата, кожата, когато искам да седна някъде като нормалните хора? Избрала съм да не се тровя допълнително, да не тровя детето си и то да ме търпи. Уважете, бре хора, тези като мен и си излезте вън от заведенията- там пушете!
    • An
      An.D
      8 -18
      23:42, 5 дек 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
    Ке
    Кенанския Маймун
    1 -2
    04:36, 6 дек 2018
    Поздравявам Заптиетата с песента
    "Голям Уранов гяурин си бат Мильо"
  • 4
    Ха
    Хасковски каунь
    7 0
    07:25, 6 дек 2018
    Впечатлен съм от огромния брой наложени глоби! Добре би било и да посочите броя на инспекторите, както и кога се правят проверките! При такава стряскаща ефективност, вероятно скоро ще станем свидетели на тотален срив на тютюневата индустрия.
  • 5
    Ас
    Асковски бек
    5 0
    11:30, 6 дек 2018
    В сряда вечер бях на ресторант.Няма смисъл да казвам в кой, защото във всички е едно и също-пуши се зверски.Имам чуството, че още щом седнат по масите, и трябва задължително да запалят цигара.Та, по някое време, идва сервитьорката и ни казва:- Извинявам се, но ще взема пепелникът- очакваме проверка!
    Та, за какъв контрол говорим- всичко е ала-бала. КОРУПЦИЯ е точната дума. Защо проверяващите ходят в Димитровград, нима в Хасково няма кръчми?
    Със сигурност всички проверяващи обядват, или поне си пият кафето или в "Мадлен" или във "Плаза".
    Там е пушалнята на всички държавни служители, кифли и псевдо-бизнесмени.
    Хак да ни е ГЕРБ
Последни новини