От х:

Днес в x:

Половината от делата на Районна прокуратура - Хасково внесени със споразумение

Близо половината от делата на Районна прокуратура – Хасково са внесени в съда със споразумение. Това сочи справката на държавното обвинение за периода от началото на годината до 31 октомври 2018 г.

През този период в съда са внесени общо 345 прокурорски акта срещу 358 души. 166 от тях са внесени със споразумение. Общо по същество са решени 178 наказателни производства

В Районен съд - Хасково са внесени: 9 дела срещу 13 души с прокурорски акт за нанасяне на телесни повреди, закана за убийство; 6 дела за престъпления, накърняващи правата на носителите на авторското право и сродните му права; 17 дела за престъпления против брака и семейството - за оставяне на дете без надзор и достатъчно грижа, неплащане на издръжка, за незаконно съжителство с непълнолетно лице; 48 дела за кражби, грабежи, измама, унищожаване или повреждане на чуждо имущество, 10 дела за държане на акцизни стоки без бандерол, 3 дела за пречене на орган на властта да изпълнява задълженията си и съзнателно премахване на печат за ограничаване на достъп, 6 дела за съставяне или ползване на фалшиви документи и 240 дела за палежи, държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение, пътно-транспортни произшествия с причинени вреди и телесни повреди, управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотични вещества, държане на наркотични вещества без надлежно разрешение.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини