От х:

Днес в x:

Как да намалим стреса преди интервю за работа

Интервюто за работа почти винаги се свързва с чувството на напрежение и ни поставя (или ние сами се поставяме) в стресова ситуация. Дали ще ме харесат? Как ще се представя? Дали изобщо да ходя? Това са само някои от въпросите, които може би всеки един от нас, поне веднъж в живота си, си е задавал. Истината все пак е, че пропуснати възможности няма. Затова обърнете внимание на себе си и на начина, по който възприемате ситуацията.
Почти никога, например, не е късно да научите повече за компанията и позицията, за която кандидатсвате. Идеята е да можете да отговорите на въпрос, свързан с дейността на фирмата или в сферата, от която се интресувате. После, разбира се, няма грешни отговори.

Наспете се хубаво нощта преди интервюто. Липсата на сън само може да ви накара да се чувствате по-нервни и напрегнати.

Препоръчваме ви също и да не пиете кафе сутринта. Кофеинът може да се отрази твърде зле на организма ви - да ви разтрепери и развълнува още повече.

Правилото е да отидете на уговорената среща половин час по-рано. Прегледайте документите си, преговорете най-съществените моменти. Най-важното - използвайте времето, за да се успокоите.

Тук е мястото да пообиколите сградата, в която ще се състои интервюто. Разходете се, "поздравете" въздуха и слънцето. Снабдете се с енергията, която ще ви бъде необходима, за да се представите блестящо.

Десет минути преди началото на интервюто влезте в сградата. В карйна сметка, ако сте единственият кандидат (и иделаният), срещата ви може да започне по-рано от предвиденото и да завърши по-бързо.



Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини