От х:

Днес в x:

Ники Хейли подаде оставка като посланик на САЩ в ООН

Ники Хейли е подала оставка като постоянен представител на САЩ в ООН, съобщиха световните агенции. 

Хейли ще напусне поста в края на годината.

Оставката е била приета от президента Доналд Тръмп. Пред репортери в Овалния кабинет, той я обсипа с похвали, каза, че е свършила невероятна работа и изрази надежда, че тя ще се върне в управлението в друго качество.

В следващите 2-3 седмици ще стане ясно кой ще е новият посланик на САЩ в ООН, обяви още президентът.

Ден преди оставката на Ники Хейли неправителствена организация обяви, че постояненият представител на САЩ в ООН е получавала неправомерно подаръци,

В понеделник асоциацията "Граждани за отговорност и етика във Вашингтон" в писмо до генералния инспектор на Държавния департамент е поискала разследване, за да се установи дали Хейли е спазвала "правилата за подаръците от лица извън правителството".

Според тази организация Хейли и съпругът й са приели през 2017 г. седем безплатни полета с частни луксозни самолети от трима бизнесмени от щата Южна Каролина, на който Хейли беше губернатор преди да влезе в администрацията на Тръмп. Според асоциацията става дума за обща сума от "десетки хиляди долари". В същата година Хейли е приела билети за баскетболни мачове на обща стойност 19 558 долара.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини