От х:

Днес в x:

14 °C

Хасковски червени отбелязаха 200 г. от рождението на Карл Маркс

Изображение 1 от 5

    Хасковските социалисти отбелязаха 200-годишнината от рождението на Карл Маркс с дискусия в НТС на тема “Маркс в днешния живот на БСП”. На срещата с 50-тина симпатизанти на лявата идея в областния град пристигнаха философът акад. Васил Проданов, историкът проф. Димитър Генчев, бившият депутат от БСП Чавдар Георгиев и настоящият народен представител от левицата Валери Жаблянов.

    Срещата се водеше от шефа на хасковската организация на БСП Антон Атанасов.

    Още в началото на разговора проф. Васил Проданов опроверга мотото на разговора, като заяви, че в централата на БСП на “Позитано” 20 няма нито един портрет на Маркс. “За разлика от американски, британски и други западни университети, където портретът на Маркс виси редом до други световни мислители като Адам Смит”.

    Гостите бяха единни в мнението си, че Карл Маркс незаслужено е пренебрегван и отричан у нас, за разлика от Запада, където е на почит като икономист и философ.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Ив
      Иван Райчев
      29 -24
      19:59, 27 сеп 2018
      Шизофреници
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        33 -23
        20:22, 27 сеп 2018
        Каскета с нянка(КУРНЕЛА) се разкъсва да огрее всички селца и паланки с фалшивата си ,,Визия за България".....Чрез подобни сбирки тип ,,Тематична вечеринка" върви преброяване на електората по места....Видно е,че един автобус не могат да напълнят тези червени помияри.......Горките комуноиди съвсем изперкаха от липса на фантазия и нови сводки откъм Москва.....ДУругаре, дружно идете до язовир Копринка, намуайте се с кИбапчита , нашльокайте се с домашна и се бухнете в язовира, че да се спасим от пасмината ви зла и тъпа.
    • 2
      Jh
      JHB
      29 -23
      20:07, 27 сеп 2018
      Соц. носталгици, утописти- червени бабички
    • 3
      Ив
      Иван
      28 -23
      20:26, 27 сеп 2018
      Айде ,сложете си портрета на Маркс и в спалните си,щом толкова ви липсва великия мислител.Да си го гледате и в сънищата,защото само там ще си остане!
    • 4
      Ки
      Кирцата
      12 -15
      21:49, 27 сеп 2018
      Като гледам аудиторията на останките от комунизма ,строили го 50 години,скоро няма да да могат да го довършат та и ние да се облажим малко от него!
    • 5
      Ан
      Антикомуне
      19 -15
      00:44, 28 сеп 2018
      Само ги вижте... червени клонинги на комунизма,бленуващи по онова време,когато крадяха от държавата без никой да им търси сметка.
    • 6
      Ке
      Кенанския Маймун
      12 -7
      03:29, 28 сеп 2018
      Маркс и Енгелс развиха идеите на Първите Комунисти Йоан Кръстител и Исус ,
      а Ленин приложи Хрстовото учение на практика
      • Ko
        kovo
        3 -5
        11:43, 28 сеп 2018
        Преди много години чух една сентенция относно Ленин, която потвърждава казаното: "За да се чувстват те Светии, направиха него Бог!"
    • 7
      Ко
      Колев
      21 -10
      07:31, 28 сеп 2018
      Който е прочел Маркс е комунист,който го е разбрал е антикомунист.Чугунените цървули,нито са го чели,нито са го разбрали.
      • Ке
        Кенанския Маймун
        16 -5
        08:41, 28 сеп 2018
        Колев ,
        Ти Библията не си чел - а пък си Християнин
        ...
        Ако беше чел Библията и беше я разбрал щеше да се сетиш че Първия Комунист - Христос е
        учил Християните на 5 неща :
        - Свобода , Равенство , Братство , Справедливост
        - и Да не се страхуваш да се пожертваш за тях
        ...
    • 8
      Ви
      вили_1538111397
      10 -11
      08:09, 28 сеп 2018
      Абе марксистката Лай.на Офчева не виждам хванала се за ръката на енгелистката Илена Гъзончева.
    • 9
      Ху
      Хулиган
      11 -8
      10:48, 28 сеп 2018
      Марксоистите и социалистите построиха България! Демократите 30 години гравят и още има за грабене от социализма! Това сте вие плужеци демократи. Какво построихте за 30 години. Живуркате на социални помощи като мангусти. Обикаляте кафенетата и драскате против миналото. Дори него познавате пикльовци и евроджендъри. Това ни докараха краварите и ЕС.
      • Jh
        JHB
        6 -8
        12:46, 28 сеп 2018
        СССР УМРЯ, НРБ ФАЛИРА, забрави ли? Никаква демокрация не е имало досега в България, затова и заплатите ни са все още руски., каквито НЕ СА в Полща примерно, където думата руснак е мръсна дума.
      • Ан
        Антикомунист
        4 -4
        23:38, 28 сеп 2018
        Хулиганчо, какво са построили комунистите, бе? Помним го тоя велик строй. Помним и режима на тока и опашките за телевизори със списъци. Един тоблерон не можеше да си купиш, дето сега се продава във всеки квартален магазин. Долари трябваха. Да обзаведеш къща си беше приключение. Да не говорим пък да излезеш навън. Сега всяко едно средно българско семейство може да се обзаведе с телевизор, печка и хладилник в рамките на един работен ден. Дори ще ти ги доставят и монтират безплатно.
        Това сте вие комунделите. Роби. Ама от тия роби дето обичат господарите си. Робът може да се бунтува. Може и да не се бунтува, но да мрази господаря. Но роб, който обича господаря си - това вече не е мърша, ами не знам какво.
        Този "народ" гласува за 28 години последователно - за комунистите, за създаденото от комунистите СДС, отново за комунистите, за бившия партиен секретар Костов, за едва сричащия български испанец, наречен "Цар". Пак за комунистите и за вече позамогналия се и понаучил български цар. За бившата охрана на комунистите **** *******. Е, заслужавате си съдбата. Аз на социални не живея. Но ти живуркаш накъде на държавна заплатка и дращиш в тоя хейтърски форум. Айде жив и здрав, другарю.
    • 10
      Ст
      Стамболиев
      16 -4
      11:12, 28 сеп 2018
      Маркс е казал самата истина! Явно, вече е неудобна? Е, има и утопични елементи в някои раздели, но написаното за капитализма е напълно вярно! В Германия улиците с името на Маркс не са преименувани, нито му е бутнат паметникът! Не е така във феодална Източна Европа, в това число Булгаристан!! Иначе, в София има ул. Президент Линкълн който е нямал нищо общо с българските земи.. Без коментар, жалки слуги!
      • Ко
        Колев
        4 -7
        16:08, 28 сеп 2018
        Стамболиев, виж какво пише твоят Маркс за Русия:
        Как се е появила Русия? Няма значение,как!Както се е появила,така и ще изчезне!В кръв родена,в кръв живяла,в кръв удавена. От вас-русоробите ,по-жалки слуги няма.
      • Ан
        Антикомунист
        4 -1
        23:44, 28 сеп 2018
        Колев, ти малоумен ли си? За теб Русия = комунизъм. Че то в света няма по - пострадала от комунизма страна от Русия. 20 милиона избити в ГУЛАГ и други подобни. Тук верно само олигофрени пишат. Както писачите така и "читателите".
      • Ко
        Колев
        0 -4
        18:18, 29 сеп 2018
        Антикомунист,ти затова ли я обичаш?...защото изби... Виж коментара
    • 11
      Ну
      ну бойко ну погоди
      10 -5
      11:40, 28 сеп 2018
      Не само на Линкълн има и на Рейгън и на летците сринали София прлез 43 г и на колко ли още ще издигнат може и на Меркел Оланд Макрон че и на Ердоган приятели на Бойката пожарникаря Резил пълен РЕЗИЛ Абе расте джендърско поколение вперило очи в запада без да мисли много важното е да има купон **** и наркотици е това ти е демократична България
    • 12
      Чи
      Чичопей
      6 -3
      15:00, 28 сеп 2018
      Спрете да говорите наизуст без да сте наясно с убежденията на Маркс. той е бил отявлен противник на славянството. Просто слугувате на догми, а не на собствения си ум. Прочете малко и ще разберете тогава защо на първия ред е голямата деятелка на местното славянско дружество, тя милата въобще не знае за какво става дума. Може би се е объркала нещо женицата като онзи дето твърди, че Христос бил комунист.
    Последни новини