От х:

Днес в x:

22 °C

Хасковски червени отбелязаха 200 г. от рождението на Карл Маркс

Изображение 1 от 5

  Хасковските социалисти отбелязаха 200-годишнината от рождението на Карл Маркс с дискусия в НТС на тема “Маркс в днешния живот на БСП”. На срещата с 50-тина симпатизанти на лявата идея в областния град пристигнаха философът акад. Васил Проданов, историкът проф. Димитър Генчев, бившият депутат от БСП Чавдар Георгиев и настоящият народен представител от левицата Валери Жаблянов.

  Срещата се водеше от шефа на хасковската организация на БСП Антон Атанасов.

  Още в началото на разговора проф. Васил Проданов опроверга мотото на разговора, като заяви, че в централата на БСП на “Позитано” 20 няма нито един портрет на Маркс. “За разлика от американски, британски и други западни университети, където портретът на Маркс виси редом до други световни мислители като Адам Смит”.

  Гостите бяха единни в мнението си, че Карл Маркс незаслужено е пренебрегван и отричан у нас, за разлика от Запада, където е на почит като икономист и философ.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   Ив
   Иван Райчев
   29 -24
   19:59, 27 сеп 2018
   Шизофреници
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    33 -23
    20:22, 27 сеп 2018
    Каскета с нянка(КУРНЕЛА) се разкъсва да огрее всички селца и паланки с фалшивата си ,,Визия за България".....Чрез подобни сбирки тип ,,Тематична вечеринка" върви преброяване на електората по места....Видно е,че един автобус не могат да напълнят тези червени помияри.......Горките комуноиди съвсем изперкаха от липса на фантазия и нови сводки откъм Москва.....ДУругаре, дружно идете до язовир Копринка, намуайте се с кИбапчита , нашльокайте се с домашна и се бухнете в язовира, че да се спасим от пасмината ви зла и тъпа.
  • 2
   Jh
   JHB
   29 -23
   20:07, 27 сеп 2018
   Соц. носталгици, утописти- червени бабички
  • 3
   Ив
   Иван
   28 -23
   20:26, 27 сеп 2018
   Айде ,сложете си портрета на Маркс и в спалните си,щом толкова ви липсва великия мислител.Да си го гледате и в сънищата,защото само там ще си остане!
  • 4
   Ки
   Кирцата
   12 -15
   21:49, 27 сеп 2018
   Като гледам аудиторията на останките от комунизма ,строили го 50 години,скоро няма да да могат да го довършат та и ние да се облажим малко от него!
  • 5
   Ан
   Антикомуне
   19 -15
   00:44, 28 сеп 2018
   Само ги вижте... червени клонинги на комунизма,бленуващи по онова време,когато крадяха от държавата без никой да им търси сметка.
  • 6
   Ке
   Кенанския Маймун
   12 -7
   03:29, 28 сеп 2018
   Маркс и Енгелс развиха идеите на Първите Комунисти Йоан Кръстител и Исус ,
   а Ленин приложи Хрстовото учение на практика
   • Ko
    kovo
    3 -5
    11:43, 28 сеп 2018
    Преди много години чух една сентенция относно Ленин, която потвърждава казаното: "За да се чувстват те Светии, направиха него Бог!"
  • 7
   Ко
   Колев
   21 -10
   07:31, 28 сеп 2018
   Който е прочел Маркс е комунист,който го е разбрал е антикомунист.Чугунените цървули,нито са го чели,нито са го разбрали.
   • Ке
    Кенанския Маймун
    16 -5
    08:41, 28 сеп 2018
    Колев ,
    Ти Библията не си чел - а пък си Християнин
    ...
    Ако беше чел Библията и беше я разбрал щеше да се сетиш че Първия Комунист - Христос е
    учил Християните на 5 неща :
    - Свобода , Равенство , Братство , Справедливост
    - и Да не се страхуваш да се пожертваш за тях
    ...
  • 8
   Ви
   вили_1538111397
   10 -11
   08:09, 28 сеп 2018
   Абе марксистката Лай.на Офчева не виждам хванала се за ръката на енгелистката Илена Гъзончева.
  • 9
   Ху
   Хулиган
   11 -8
   10:48, 28 сеп 2018
   Марксоистите и социалистите построиха България! Демократите 30 години гравят и още има за грабене от социализма! Това сте вие плужеци демократи. Какво построихте за 30 години. Живуркате на социални помощи като мангусти. Обикаляте кафенетата и драскате против миналото. Дори него познавате пикльовци и евроджендъри. Това ни докараха краварите и ЕС.
   • Jh
    JHB
    6 -8
    12:46, 28 сеп 2018
    СССР УМРЯ, НРБ ФАЛИРА, забрави ли? Никаква демокрация не е имало досега в България, затова и заплатите ни са все още руски., каквито НЕ СА в Полща примерно, където думата руснак е мръсна дума.
   • Ан
    Антикомунист
    4 -4
    23:38, 28 сеп 2018
    Хулиганчо, какво са построили комунистите, бе? Помним го тоя велик строй. Помним и режима на тока и опашките за телевизори със списъци. Един тоблерон не можеше да си купиш, дето сега се продава във всеки квартален магазин. Долари трябваха. Да обзаведеш къща си беше приключение. Да не говорим пък да излезеш навън. Сега всяко едно средно българско семейство може да се обзаведе с телевизор, печка и хладилник в рамките на един работен ден. Дори ще ти ги доставят и монтират безплатно.
    Това сте вие комунделите. Роби. Ама от тия роби дето обичат господарите си. Робът може да се бунтува. Може и да не се бунтува, но да мрази господаря. Но роб, който обича господаря си - това вече не е мърша, ами не знам какво.
    Този "народ" гласува за 28 години последователно - за комунистите, за създаденото от комунистите СДС, отново за комунистите, за бившия партиен секретар Костов, за едва сричащия български испанец, наречен "Цар". Пак за комунистите и за вече позамогналия се и понаучил български цар. За бившата охрана на комунистите Боко Тиквата. Е, заслужавате си съдбата. Аз на социални не живея. Но ти живуркаш накъде на държавна заплатка и дращиш в тоя хейтърски форум. Айде жив и здрав, другарю.
  • 10
   Ст
   Стамболиев
   16 -4
   11:12, 28 сеп 2018
   Маркс е казал самата истина! Явно, вече е неудобна? Е, има и утопични елементи в някои раздели, но написаното за капитализма е напълно вярно! В Германия улиците с името на Маркс не са преименувани, нито му е бутнат паметникът! Не е така във феодална Източна Европа, в това число Булгаристан!! Иначе, в София има ул. Президент Линкълн който е нямал нищо общо с българските земи.. Без коментар, жалки слуги!
   • Ко
    Колев
    4 -7
    16:08, 28 сеп 2018
    Стамболиев, виж какво пише твоят Маркс за Русия:
    Как се е появила Русия? Няма значение,как!Както се е появила,така и ще изчезне!В кръв родена,в кръв живяла,в кръв удавена. От вас-русоробите ,по-жалки слуги няма.
   • Ан
    Антикомунист
    4 -1
    23:44, 28 сеп 2018
    Колев, ти малоумен ли си? За теб Русия = комунизъм. Че то в света няма по - пострадала от комунизма страна от Русия. 20 милиона избити в ГУЛАГ и други подобни. Тук верно само олигофрени пишат. Както писачите така и "читателите".
   • Ко
    Колев
    0 -4
    18:18, 29 сеп 2018
    Антикомунист,ти затова ли я обичаш?...защото изби... Виж коментара
  • 11
   Ну
   ну бойко ну погоди
   10 -5
   11:40, 28 сеп 2018
   Не само на Линкълн има и на Рейгън и на летците сринали София прлез 43 г и на колко ли още ще издигнат може и на Меркел Оланд Макрон че и на Ердоган приятели на Бойката пожарникаря Резил пълен РЕЗИЛ Абе расте джендърско поколение вперило очи в запада без да мисли много важното е да има купон секс и наркотици е това ти е демократична България
  • 12
   Чи
   Чичопей
   6 -3
   15:00, 28 сеп 2018
   Спрете да говорите наизуст без да сте наясно с убежденията на Маркс. той е бил отявлен противник на славянството. Просто слугувате на догми, а не на собствения си ум. Прочете малко и ще разберете тогава защо на първия ред е голямата деятелка на местното славянско дружество, тя милата въобще не знае за какво става дума. Може би се е объркала нещо женицата като онзи дето твърди, че Христос бил комунист.

  Хороскоп за 29.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
  29 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
  29 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
  29 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
  29 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
  29 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
  29 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
  29 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
  29 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
  29 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
  29 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  29 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
  29 май 2020
  Последни новини