От х:

Днес в x:

914 кутии контрабандни цигари разкрити на ГКПП Капитан Андреево

914 кутии  или 18 280 къса контрабандни цигари откриха митнически служители  и гранични  полицаи на ГКПП Капитан Андреево при три проверки. Незаконните папироси са разкрити  на 12-ти септември в  два леки автомобила и един камион, взулащи у нас от Турция.
 
При една от проверките контрабандните цигари са открити в лек автомобил марка „BMW X 6",  управляван от ирландски гражданин. Пред митническите служители шофьорът и двамата му спътници заявили, че не пренасят стоки и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в естествените кухини, на различни места в колата, са открити 394 кутии и 1 кг тютюн за наргиле, без акцизен бандерол с указание, че е само за безмитна зона.
 
Два часа след това, при проверка на друг лек автомобил - "Mercedes-benz" с немска регистрация, митническите служители на МП Капитан Андреево откриват в личния багаж на пътуващите с колата двама съпрузи - турски граждани,  220 кутии /4400 къса/ без акцизен бандерол.
 
На същия ден, около обяд, на трасе „Входящи товарни автомобили", пристига камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася  стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска" митническите служители  са селектирали превозното средство за проверка с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка, под дъното на полуремаркето, над втората ос, са открити 300 кутии цигари с надпис „For duty free sale only."
 
Акцизните стоки са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците и е задържана сумата от общо 3020 евро  за обезпечаване на евентуални вземания.
 
От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над  20 100 000 къса  цигари без акцизен бандерол.
 
haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Zz
    Zzz
    0 0
    23:47, 19 сеп 2018
    91 стека и 4 кутий.не са намерили 6 кутий
  • 2
    Аз
    Аз
    0 0
    07:01, 20 сеп 2018
    Що ги броите на късове??? Броите ги на дръпвания ще изглеждат още повече 😂😂😂

Още новини

Последни новини