От х:

Днес в x:

Атракциони в Кенана: Гонят ни от панаира! От общината отричат

    Два от атракционите в Кенана, които вече са сглобени за откриващия се утре панаир, трябва да бъдат демонтирани и махнати оттам. Това заявили униформени от Общинска полиция на собствениците им днес.

    “Два дни сглобяваме люлките. Имаме разрешително от общината и скица къде точно да ги монтираме. Платили сме и таксата предварително. “Сега изведнъж идват и казват да събираме всичко и да се махаме оттам. Пречели сме на минаването по алеята”, заяви за Haskovo.net Гюлер Мустафа от Хасково, собственичка на един от атракционите. Другият бил увеселително влакче, което също трябвало да бъде демонтирано по нареждане на Общинска полиция.

    “Запознали сме адвоката си с проблема. Още след празника внасяме в съда иск срещу общината”, допълни Гюлер Мустафа.

    “Говорим с клиентите само по телефона, защото не съм в Хасково”, обясни за Haskovo.net адвокатът Тодор Ташев, нает да представлява интересите им в съда. “Те казват, че са монтирали люлките на точно определеното място, но лично не съм виждал скицата. Ако това е така, а те нямат интерес да строят атракциона на друго място, шансът да се осъди общината е много голям. Най-малкото за парите, които са платили за таксата. Но вероятно ще има иск и за пропуснати ползи”, уточни Ташев. Адвокатът ги посъветвал да не демонтират люлките, преди да получат официален документ от Общинска полиция, за да се види на какво основание ги отстраняват.

    Освен това панаирджиите се оплакват, че според скицата на общината атракциите са наблъскани една в друга и взаимно си пречат, защото правят труден достъпа на клиентите до тях.

    След запитване от Haskovo.net от община Хасково заявиха, че няма такова нещо и няма да се махат никакви люлки. Всички атракциони имали разрешителни от администрацията и били построени съгласно схемата. Шефът на Общинска полиция пък заявил, че не е нареждал на никого да гони панаирджии.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      Gl
      glas
      97 -9
      16:21, 5 сеп 2018
      Хасково се превърна в един битак. Хасково разчита на мургави търгаши, вместо да създаде нормални условия за труд , работа. Нормални заплати... Всичко е алъш вериш... И който прецака някого, той е царят.... Простотия..., викове, ц*****, мръсотия. Все едно няма община.
      • Go
        gost
        8 0
        16:58, 6 сеп 2018
        Искаме си Голямото хоро на площада!
    • 2
      Би
      билян димитров
      11 -25
      16:34, 5 сеп 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Ст
      странен
      32 -4
      16:57, 5 сеп 2018
      Циганинът не прави разлика между полицай и корсаджия
      • Go
        gost
        5 -1
        16:59, 6 сеп 2018
        Циганина мрази циганската работа!
    • 4
      Жо
      Жоро
      11 -6
      17:49, 5 сеп 2018
      До големия плъх : Георги Петев! Не е хубаво и културно да обиждаш с такива думи полицаите от Общинска Полиция. Като не знаеш подробности и факти за това което пишат журналистите - - не се изказвай и да пишеш неподготвен. Хасково е малък град и ти пожелавам много скорошна СРЕЩА с хората които обиждаш. Вижда ти се снимката във Фейса и къде работиш, така че да ти е честито!
    • 5
      Жо
      Жоро
      9 -6
      17:51, 5 сеп 2018
      Грешка в името : Йордан Петев!
    • 6
      Ци
      цинга
      19 -3
      20:15, 5 сеп 2018
      дананъци осигуровки я знаят я не ама с адвокати взели да заплашват
    • 7
      Др
      дреми на въртележката
      22 -7
      21:54, 5 сеп 2018
      циганска работа. този каза онзи рече. айде стига сте ни занимавали с тези примати. и без това на тъпия панаир ходят само мургави първи братовчеди на бившия узунджовски дерибей с ретро колите. той наложи този стил на празнуване в хасково защото кръвта вода не става. те в узунджово само на памукшекер и синджирлии люлки се радват.
    • 8
      Ми
      Мишо иванов
      6 -4
      22:36, 5 сеп 2018
      Далавериги на общината кои колко да лапа наши ваши позиции.
    • 9
      Пр
      предложение
      28 -5
      22:51, 5 сеп 2018
      ясно е че 99% от панаирджиите са мангасари, затова този идиотски цирк им го преместете в тяхната махала и да вилнеят ко щат с месеци, хората не могат да се радхождат спокойно на единственото място в града с чист въздух, а трябва да слушат идиотска чалга и песни от рода на: Дупка до дупка
    • 10
      Ке
      Кенанец
      29 -4
      06:10, 6 сеп 2018
      Няма НИКАКЪВ смисъл от тази "ЦИГАНИЯ" в Нашия Прекрасен парк Кенана. Само мачкат тревата и пречат на Нормалните хора да се разхождат и спортуват нормално. Трябва да се направи Допитване до Хасковлии дали искат целия този ПАНАИР !!!!!!
      • Fe
        fen
        10 -1
        10:22, 6 сеп 2018
        кой им разреши на ТРЕВАТА да ги монтират
    • 11
      Fe
      fen
      13 0
      10:35, 6 сеп 2018
      ако си паркирам колата там на затревената площ господа УПРАВЛЯВАЩИ нали ще дойде паяка и ще я вдигне А сега какво правим КОЙ ВЗЕ РУШВЕТА ОТ ЦИГАНИТЕ
    • 12
      Гл
      Гледай внимателно
      9 -3
      14:07, 6 сеп 2018
      Не стига че газят в тревните почви, но обърнахте ли внимание че вътре в конструкцията има пейка, какво ще стане ако някои изхвърчи от атракционна и се удари там ? Кой общината е издал разрешително но тази простотия нямам думи. Време е пенсията с всичката си пасмина в общината да изчезнат в дън земя по големи изцепки и глупости не бяха създадени докато не се появи ГЕРБЕРСКАТА СГАН. Какво стана с приюта за кучета 2 години и половина чакаме да стане да не говорим и че като дойде зимата пак нищо няма да се изчисти в общината .... Какво стана с канализацията в кв. Болярово . Споко хасковлии помнят повече тия утрепки няма да влязат във владение в общината. Съвет Кмете след края на мандата да се скриеш на село и да пасеш кравите само за това ставаш шахматистче ...
    • 13
      Гл
      Глупости
      4 -3
      14:30, 7 сеп 2018
      Как може тия боклуци да се монтират в тревните площи бе??? сисипахте парка с тоя панаир. Що не го правите в Орфей?
    • 14
      Гн
      Гневен
      4 0
      15:17, 7 сеп 2018
      Само малоумни,безотговорни и корумпирани общинари могат да извършат това престъпление срещу гражданите на Хасково.В момента любимото място на хиляди хасковлии е превърнато в гнусна клоака.Мръстотия,цигания,чалгания и олигогрения.Уж празника на града ни, който е уж градът на БОГОРОДИЦА е озвучен от край до край с дивашка чалга и кючеци.Изпочупени дръвчета,измачкана трева,изкъртени ограничителните конуси,ало,еколозите къде сте?
    • 15
      87
      879
      3 0
      15:35, 7 сеп 2018
      Колкото и да се бунтуваме, ясното е едно - в Хасково /Аскьой/ няма бъдеще за децата ни...Затова в този "Областен" град останаха само "индийци"/роми/ и други не говорещи Български език...
    • 16
      69
      69
      1 0
      12:58, 9 сеп 2018
      Искаме си панаира на ямача.?
    Последни новини