От х:

Днес в x:

Пейка на ул. “Братя Миладинови” скара жестоко съседи

    Демонтирана пейка на ул. “Братя Миладинови” в Хасково, на тротоара срещу кооперацията на №1, скара жестоко възрастни съседи. За липсата й се оплака 85-годишната Дора Михова, която от години е свикнала да присяда там за почивка по пътя си към близкия магазин или аптеката. Точно там на улицата карали и домашно мляко, за което възрастните хора от квартала чакали сутрин, понякога по час-два.

    Пейката била поставена там преди десетилетия, дори металните й крака били циментирани. Сега обаче били отрязани с флекс и пейката липсва. 

    “Преди няколко месеца Коцето я махна. Обадихме се на полицията за кражбата, дойдоха и от “Екопрогрес”. И му съставиха акт. Но той не я възстанови”, оплака се възрастната жена. Тя живее в съседния блок. Входът му обаче е откъм бул. “България”.

    Съседът, посочен за главен виновник за липсващата пейка, живее от другата страна ул. “Братя Миладинови”. Това е 72-годишният Константин Кънчев. “Пейката си е моя. На времето купих две, но първата я откраднаха. Затова сложих втората и я циментирах”, обясни той.

    През последните години обаче на пейката вечер се събирали наркомани, младежи пиели, пушели, вдигали шум. Много пъти обитателите на отсрещната сграда слизали посред нощ да им правят забележка, защото не могат да спят. “Затова я махнах. Тя си е моя. Когато стана скандалът, в полицията написах това в обясненията си и не са ме глобявали. Няма за какво”, допълни възрастният мъж. Той обаче е категоричен, че съседите му в блока са против поставянето на нова пейка на същото място. 

    Дора Михова пък се надява от “Екопрогрес” да поставят нова пейка на мястото на липсващата, както й обещали. 

    От “Екопргрес” обаче отрекоха да са давали подобно обещание. “Не е проблем да се постави там пейка, но трябва да има някаква молба от живеещите там, после и одобрение от общината. При нас няма такава молба. Пък и не виждам как ще поставим там пейка, при положение, че някои от съседите не са съгласни”, коментира зам.-шефът на общинското предприятие Гюнай Юсуф, който е бил на мястото по време на скандала преди няколко месеца.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      20 -9
      10:40, 2 сеп 2018
      Пейката не е виновна ами малките маймунчета - и момичета и момчета ...
      Викат на възрастните хора "хххво" , Циганко , ххххх , замерват ги с камъни, рипкат им с колелата.
      Сигурно и пред тоя блок вдигат врява и затова хората не искат пейката , а пейката е нужна
      ....
      ... Обаче ако като добър син взема да изнасиля някое с бухалката в гъза , сетне заптиетата ще ме карат да пиша що съм го изнасилил с бухалката в гъза
    • 2
      Is
      Istinata
      9 -7
      11:41, 2 сеп 2018
      Само да отбележа че попа от Църквата до тях "Св. Арахангел .и Михаил "каза че милка не е дявол тя сатана но не ев кавички защото е истина ,ха ха ха направете си сметката какво зло е това същество грешка на природата .трябва да е затворят в адъ там и мястото....!!! .
    • 3
      Za
      zatiqparie60
      36 -3
      11:46, 2 сеп 2018
      Няма ли други новини в тоя град, а пишете за някаква караница между двама пенсионери? Брутално затъпявате, нямате идея колко! :)
    • 4
      Къ
      Кънчо
      30 -1
      12:14, 2 сеп 2018
      Пенсионери и сигани каако останахме
    • 5
      Съ
      Съсед
      0 0
      08:32, 6 сеп 2018
      Много ясно,че ще я махне.Там се събират най-големите клюкарки на квартала.Само дядо Коце ще ги оправи.
    Последни новини