От х:

Днес в x:

Книга и възпоменателна плоча за 40 г. от влизането на Хасково в „А“ група

    40-годишнината от влизането на футболния отбор на „Хасково“ в „А“ група е отбелязано с издаване на книга и възпоменателна плоча. Това съобщи днес председателят на хасковския фен клуб „Гунди и Лев Яшин“ - Димитър Димитров.

    Автор на книгата „Незабравимата 1978 – А“ е хасковлията Сунай Мехмед, който е фен на хасковския футбол. „Бях на 8 г., когато Хасково за първи път влезе в „А“ група. Оттогава не съм изпускал домакински мач“, разказа той и поясни, че предстои издаване на по-подробна книга. Сега обаче нямал толкова свободно време за любимото хоби. В книжката е публикувана снимка от заветната 1978 г. с оригинални подписи на футболистите от тима, участвали в елита, както и информация за играчите. Има и снимки на няколко следващи поколения на клуба, които също са играли в елита с червено-белия екип. Редактор на изданието е Недялко Бакалов..

    Книгата струва 8 лева и се разпространява в 3 павилиона за вестници в Хасково – в началото на Зеленчуковия пазар, пред общината и на зеленчуковия пазар на „Веспрема“.

    По повод първото класиране на “Хасково” в “А” група е поставена и възпоменателна плоча на входа на стадион „Хасково“, изработена с помощта на спонсори. Тя ще бъде открита за празника на Хасково, на 8 септември от 11 часа от председателя на общинския съвет Таня Захариева. По-късно е предвидена церемонията по награждаване на почетните граждани на Хасково, сред които е и Костадин Латинов, който е бивш футболист на „Хасково“ като дълги години е бил капитан на отбора, а по-късно и треньор.

    В Деня на Хасково е предвидено и тържество, на което са поканени бивши състезатели на тима от 1978 г., треньори и деятели, както и представители на Българския футболен съюз.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ма
      МАНГО
      22 0
      17:05, 31 авг 2018
      Бяха незабравими емоции!
      Благодаря Ви, момчета!
    • 2
      Бр
      Браво!
      18 0
      19:44, 31 авг 2018
      Наистина бяха големи емоции!Момчетата тогава играеха за едната слава.Поздравления за Коцето-напълно заслужено е Почетен гражданин на Хасково!Поздравления и за другите чиито сърца винаги са били отдадени на футбола!
      • Ар
        Артикь
        2 0
        13:52, 1 сеп 2018
        Вярно е , че бяха незабравими мигове. Има една подробност, че някои мачове бяха купени, като тези срещу Бенковски
        Пазарджик и Розите.Зная, на повечето ще им е обидно, но това е живата истина. Беше решено на местно ниво, че, отбора трябва да влезе в А " РФГ и влезе с много пари и за купуване и за играчите. Коцето всяка година въртеше номера, че ще ходи другаде и те му даваха на ръка.Всеки от кухнята знае истината.А, обикновения запалянко дереше гърло и се кефеше, и плачеше от радост когато отбора влезнали.
    • 3
      Дали се казваше "Канев" , или "Хасково" , тима радваше мало и голямо.....Часове преди мачовете , феновете пълзяхме към Ямача....Тайфи деца от махалите....Циганите от "Република" , Избягали от работа запалянковци балабар със началниците....Селяни , по седем в жигула....Но тима беше един....на града ни , с който се гордеехме.....Сега колко тима има в Хасково? Как се казват ? Кои са състезателите? Какъв цвят са екипите ? В коя група играят? За град като Хасково , ни стига един отбор , но истински....Но е необходима грижа за подрастващите и любов към града ни от всички ресурсоимащи фактори - и Община , и бизнес , и образование , и спортни деятели..... Хала на футбола в Хасково е прекрасно отражение на действителността в града ни - слаб бизнес ,слаба Община , "лош човешки материал"....както е казал класика....
      • Бр
        Браво!
        10 0
        08:02, 1 сеп 2018
        Така си беше!И като изревеше публиката "гооол" кънтеше в целия град!
    • 4
      Ar
      Ariel
      12 0
      10:37, 1 сеп 2018
      Браво на Сунай,наистина положи много труд за тази книга.
    Последни новини