От х:

Днес в x:

Бъдещи учителки и журналистка с Национални дипломи за високи успехи

    Три възпитанички на гимназии в Хасковско получиха днес Националните си дипломи.

    Едната е Жаклина Иванова, която е бивша възпитаничка на ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград и стажува в Haskovo.net, участва и в Младежкия обмен по програмата „Еразъм+“ за учебната 2017/2018 година и е една от най-добрите волейболистки на „Раковски“ (Димитровград). Зрелостничката е приета в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Журналистика“. Другите две зрелостнички са възпитанички на хасковски гимназии – Антонина Попова, която завърши Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Марила Драгиева от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Антонина участва в Националната олимпиада по английски език през учебната 2016/2017 година и е приета в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност Английска филология. Мариела участва във финалния кръг на състезанието по български език и литература „Стъпала на знанието“ за учебната 2014/2015 година и ще учи Българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Двете девойки заявиха, че възнамеряват да се развиват в сферата на образованието.

    Трите момичета получиха почетните си отличия „Национална диплома“ от началника на Регионалното управление на образованието Христина Боева. Високото отличие се връчва от 1996 г. за отличен успех (6.00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование, както и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

    През изминалата учебна година – 2017/2018 година „Национална диплома" на Министерството на образованието и науката получават общо 40 ученици от 16 области в страната. Област Хасково е на 5-то място след София, Пловдив, Варна и Бургас, заяви Боева. Тя поздрави зрелостниците от Хасковско, пожела им успех в бъдещето им развитие и ги призова да покажат успехите си след време.

    На церемонията присъстваха представители на образователните институции, РУО-Хасково и близки на наградените.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ан
      Антон
      32 -2
      14:14, 28 авг 2018
      Браво! И красиви и учени! Пожелавам Ви успехи и добра реализация!
    • 2
      Oo
      Ooo
      5 -3
      21:38, 28 авг 2018
      И първата не е лоша , но последната е по по най!!!
    • 3
      Ra
      RAMBO
      0 -6
      04:46, 29 авг 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • 4
      Ке
      Кенанския Маймун
      4 -3
      06:32, 29 авг 2018
      Тва с Журналистиката или Филологиите си е чиста загуба на време ...
      Казвам го като баща на ПМГ Доктор .... А и от моя има по - яки пичове и пички .... На моя приятел Тодор от Ямача, ПМГ дъщеря му направи Докторат в МИТ , в Кембридж Масачузетцц
    • 5
      Fr
      Frau Schmidt
      0 0
      12:04, 29 авг 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини