От х:

Днес в x:

Един ден по най-голямото огледало в света (видео)

Кара и Найт - влогъри, които създават невероятни клипове за всяко място, където са достигнали при своите пътувания по света, сега ни поднасят картина от най-голямото огледало в света. То е наистина немислимо голямо - 10 хил кв, км.  Отиваме с Кара и Найт в солниците Уюни в Боливия.

Те ще имат там своя голям ден.

- Това място е нереално, възхищава се Кара с фотоапарат в ръка, когато излиза за първи път от джипа.Не мога да повярвам, че сме тук.

Те са го горещ извор. И имат водач, който обяснява, че всяко място, където извира гореща вода се нарича охос, но това място всъщност не е извор.

- Излиза вода с мехурчета и предположих, че е на горещ извор, казва Кара, като потапя ръка - но тази е студена. Много е объркващо. Дупките продължават надолу до подземни реки, и това е само кислород, който се издига от реката, течаща под повърхността.

Тук водачът им предлага шоколад. Но по-късно разбираме, че похапването е важен момент от тяхната програма за деня. Имат маса за двама насред безкрая на огледалната равнина, а денят завършва с вечеря, докато залезът се отразява във повърхността наоколо.

Насред огромното огледало има остров и двамата, заедно с водача, се отправят натам. Средно двеста коли пристигат за подобно пътуване по солника всеки ден, но докъдето стига погледа, не се вижда нито една, през целия ден. Абсолютна самота, сред тази абсолютна равнина. Времето и разстоянието стават трудни за преценка.

- Изминахме 70 мили (113 км) до средата на солената равнина, до този остров, На 50 мили започваш да го виждаш и си мислиш, че ще бъдеш там всеки момент. Преценката колко е далеч се обърква, защото всичко е толкова равно. Научаваме, че сме късметлии заради ситуацията с валежите. Когато е валяло много, залива острова. Ако не е валяло пък, няма това красиво огледално отражение, обяснява Найт, застанал сякаш в облаците, малко преди да седнат на масата сред облаците за своя уникален пикник. Тук е и първата им фотосесия и обиколка за кадри с дрон.

Името на острова е Фишер Айланд официално, а местните го наричат Инкауаси - къщата на Инка. Няма връзка с инките, а е свързано с един от първите хора, които дошли от общността от вулкана да живее тук - прякорът му бил Инка. Това разказва водачът. Освен старата каменна пстройка, виждаме високи кактуси, един от най-високите е на около 900 години, а на другия край на острова има хилядолетен. Следва качване на самия върх на острова, нови главозамайващо кадри, пещера, която става част от фотосесията на Кара. Тя запява с разперени ръце на върха, а водачът казва:

- Заобилени сме от всички страни с красота. Това е Боливия! Отвъд планините, онова тъмно петно е Чили. Без да се замисляте много, колко време мислите, че ще вървите до другия остров, пита той.

- Шест часа, отговаря Кара,

- Този остров е на 55 км. Ще ви отнеме 11 часа. Понеже е толкова равно е и малко опасно.

Кара и Найт се радват на страхотната 360-градусова панорама от върха на острова. След заснемането на подобаващите кадри, посещават следващата забележителност на острова - коралови образувания, вкаменени от лава в древни времена, която е запазила формата им, Целият остров е от запечатани от лавата корали.

Това е съдържанието на филмчето с думи. Истинската емоция идва с невероятните кадри от това необикновено място. А да, след като се любуват на залеза от своята маса за двама насред това гигантско огледало, двамата се отправят към хотела. Той е изцяло от сол, всичко е от сол - фоайето, рецепцията, стаите, стените, подът, таванът, леглата и всичко останало.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини