От х:

Днес в x:

8 дестинации в Европа, които да посетим през април

Пролетта чука на вратата, а свежото настроение и слънчеви емоции завладяват всеки пътешественик. Има дестинации, които ще направят този сезон още по-прекрасен и незабравим. Представяме ви 8 дестинации, които можете да посетите през април:

Мадрид

Испанската столица е една от най-големите в Европа и се нарежда на трето място по население след Лондон и Берлин. Посетителите на този вълшебен град се влюбват в него от пръв поглед. С богата история, съвременна архитектура и „буден дух“ Мадрид е привлекателна дестинация за пътешественици от целия свят. Столицата впечатлява със своята красива архитектура, ценни паметници, оживени улици и уникална градска атмосфера. В сърцето на Мадрид е разположен площад Пуерта дел Сол, където може да бъде видян и нулевият километър, считан за географски център на страната, от който се измерват всички магистрални разстояния. Пуерта дел Сол в превод от испански означава „порта на слънцето“.

Севиля

Севиля е град в Южна Испания и център на автономната област Андалусия.  Градът е четвърти по големина в Испания и се слави с множеството си монументи и богата история. На левия бряг на река Гуадалкивир е разположена старата част на града. Основните забележителности на Севиля са катедралата „Санта Мария де ла Седе“, кулата „Хиралда“, дворецът „Алказар“, паркът „Мария Луиза“ и арената „Маестранца Севиля“. Градът е световно известен с пищните си шествия седмица преди Великден, а забавленията продължават и две седмици след празника. Според една легенда Севиля е основана от митичния Херкулес през VIII – IX век пр. Хр. Това е градът на Кармен, Дон Жуан, и Фигаро– Севилският бръснар. 

Малага

Неповторимата Малага се намира на брега на Средиземно море, част е от Коста дел Сол и е заобиколена от планини. Градът е основан от финикийците под името Малака, което произлиза от испанската дума за сол, тъй като около пристанището се осолявало риба. След 1960 г. Малага се превръща в голям туристически център, който предлага на туристите музеи, архитектурни паметници, невероятна испанска кухня, екзотични плажове и красиви планини. Градът е известен като родното място на художника Пабло Пикасо. Пътешествениците ежегодно посещават известния музей на Пикасо, родния дом на Пикасо, както и забележителности като Ботаническата градина „Ла Консепсион“, Интерактивния музей на музиката, Музея на виното, Музея на стъклото и кристала, Центъра на съвременното изкуство, замъците „Кастило ди Гибралфаро“ и „Алкабаса“.

Барселона

Барселона е вторият по големина град в Испания и столица на автономната област Каталуния. Красивите забележителности, които обезателно трябва да се посетят са Готическият квартал Бари Готик, паркът Гюел, известната улица Ла Рамбла, Каса Байо, Музеят на Пикасо и Саграда Фамилия. Преобладаващата част от населението са каталунци, които се отличават от испанците по своята култура и език. Барселона е съвкупност от сгради, построени в различни стилове и през различни епохи, които се допълват идеално и създават един великолепен архитектурен шедьовър. Тази дестинация е съчетала в себе си гениални архитектурни творения, артистичен дух, богата история и прелестни плажове със средиземноморска кухня и много настроение. Април определено е сред подходящите месеци за посещение на града.

Будапеща

Будапеща е една от най – красивите и най – посещавани европейски столици. Градът е една от най – атрактивните дестинации за туристите от Европа, Северна Америка и Азия. Будапеща е съвкупност от три градчета – Буда, Обуда и Пеща. Основните атракции, посещавани от туристите, са Унгарският парламент, Рибарският бастион, замъкът „Вайдахуняд“, замъкът „Буда“, църквата „Матиаш“, верижният мост „Сечени“. Има множество кораби – ресторанти в района на Будапеща, които впечатляват със своите унгарски ястия. Там можете да опитате от традиционни унгарски ястия, включващи вкусни супи и десерти. Прелестната река Дунав минава точно през сърцето на града и оставя ярък спомен у всеки турист, посетил Будапеща. Романтичната атмосфера и аристократичния дух на града ще ви накарат да се почувствате по специален начин.

Виена

Виена – забележителна и въздействаща! Столицата на Австрия е разположена на двата бряга на река Дунав и предлага много и различни възможности да се насладите на изкуството и културата в тази част на Европа. Музеят за история на изкуствата, Музейният квартал, Музеят Леополд, Императорският театър, Националният театър, Националната и Държавната опера са сред представителите на културния и вдъхновяващ живот в столицата. Други красиви места в града са дворецът „Шьонбрун“, дворецът „Белведере“, дворецът „Хофбург“, както и Увеселителен парк „Пратер“ и градския парк на Виена. Да не пропуснем и традиционните виенските храни, с които се слави този район. Някои от най – прочутите виенска храни са виенският шницел, ябълковият щрудел, щруделът със сметана, кнедлите, както и различните видове сладки палачинки.

Лисабон

Цветен, пъстър, привлекателен и слънчев – това е Лисабон! Археологическите разкопки сочат, че градът е сред най – древните селища в Европа. Финикийци, гърци, римляни и маври са оказали влиянието си върху развитието на Лисабон през вековете. Туристите имат удоволствието да посетят изключителни забележителности и интересни места, разкриващи история, съвременно изкуство и впечатляващи гледки. След разрушаването на града от земетресение, чрез нов градоустройствен план, столицата е възстановена за няколко години и за първи път в историята сградите в града имат защитни конструкции срещу трусове. Лисабон е поредният град с впечатляваща архитектура, многовековна история и традиции, които действат като магнит на всеки турист.

Атина

Гръцката столица, носеща името на богинята на мъдростта и войната, предлага изобилие от атракции и забележителности, които си заслужава да бъдат видени. Ежегодно туристите посещават храма на Зевс, Древна Агора, Партенона на Акропола, Ерехтейон, Националния исторически музей, квартал Плака, хълм Ликавитос и др. Столицата на Гърция е привлекателна дестинация за милиони пътешественици, а най – подходaящият период за посещение на града е пролетта – времето е слънчево, но още не е много горещо, също така целият град е обграден от зеленина и пъстри цветя. Атина е столица, изпълнена с романтика, митология, история, красота и е един от най – привлекателните Европейски градове. Не пропускайте и вкусните гръцки специалитети и средиземноморски изкушения.

Източник: economic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини