От х:

Днес в x:

87 деца от Хасковско отпаднаха от образованието, 3600 са в чужбина

Изображение 1 от 2

    87 ученици от региона на Хасково са отпаднали от образователната система през изминалата учебна година. Данните се събрани при обхода на институционалния екип от спациалисти по разпоредения от държавата механизъм за задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

    42 екипа в област Хасково са посетили 5 100 адреса на деца, които не са посещавали училище. При разговорите е отчетено, че 3600 от тях са извън страната. 135 от децата са приобщени към училищната среда и са започнали да посещават занятията. Данните изнесе началникът на РУО- Хасково Христина Боева по време на работната среща по Механизма с общините от региона, ръководена от областния управител Станислав Дечев.

    По време на срещата стана ясно, че Хасковска област е на първо място по изпълнение на Механизма. Работата на екипите за приобщаване на подрастващите към училището в областта са дадени като добър пример от Министъра на образованието пред всички останали 27 области в България, коментира областният управител Станислав Дечев.

    През следващата учебна година данните за всички деца в риск от отпадане от училище ще бъдат публикувани в единна система. 

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Жо
      Жоро
      13 -5
      19:33, 26 юли 2018
      Това е най тъпия и смешен областен управител. Срам за поста е тоя шут.
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      9 -2
      22:45, 26 юли 2018
      Жоре,кой е тоя до Боева?Да не би това да е областниия?Айде бе!Прав си.Палячовците са по готини.
    • 3
      Пр
      Прост кенанец
      5 -1
      09:57, 27 юли 2018
      Това са "кухи" мероприятия, за отчитане на дейност.
      Въпреки ,че Държавата се грижи за малките сиганета ,да ходят редовно на училище- сутрин ги събират с автобус,копуват им тетрадки,учебници, дават им помощи, те си знаят своето - не ходят на училище.
      Схемата е проста като фасул - сигането не ходи на училище, сиганката дава 50 (петдесет) лева на класната и тя оправя отсъствията.
      И сиганите доволни, че си вземат детските, и даскалята доволни, че ще сменят Опела с Тойота!
      Ако ви лъжа, на комшията кокошките да умрат,како!
    Последни новини