От х:

Днес в x:

Хасковската пожарна с три нови автомобила за борба с низови горски пожари

Изображение 1 от 6

    Три нови автомобила получи областната противопожарна служба в Хасково. Високопроходимите пикапи са предназначени за борба с низовите горски пожари и гасене на сухи треви. Единият автомобил е оставен в районната служба в Хасково, по един е доставен и в Харманли и в Свиленград.

    „Специализираните автомобили са в пъти по-бързи в сравнение с камиона и ще подобри нашата мобилност“, обясни инспектор Веселин Бекяров. Пикапите имат 320-литров резервоар. „Макар, че има малко вода, помпата е много добра и има нисък разход“, обясни още инспектор Бекяров.

    Във всеки автомобил има два главни шланга, пет малки, 6 гръбни пръскачки, преносима термокамера, очила за нощно виждане, 12 комплекта лични предпазни средства. Всеки пикап е оборудван с лебедка и може да тегли закъсали автомобили.

    Новите автомобили са регистрирани и вече могат да се използват в борбата с пожарите. Предстои обаче огнеборците да минат обучение за работа с новата техника.

    Новата техника е доставена по проект „Повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване превенцията от бедствия“ по програмата за трансгранично сътрудничество „България-Турция“ 2014 – 2020 г. През ноември хасковската противопожарна служба очаква друг автомобил за справяне с наводнения.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини