От х:

Днес в x:

Скрининг засича здравния статус на населението по българо-гръцката граница

Изображение 1 от 3

    Изследвания, които ще се проведат едновременно в няколко крайгранични района на Гърция и България, ще определят здравния статус на населението им. Резултатите ще бъдат въведени в общ информационен масив, за да послужат при определянето на местните политики по превенция. Това е целта на проекта “Политики за осигуряване на достъп до здравни услуги до отдалечените места”, който беше представен на конференция в Хасково днес.

    Проектът ще се изпълнява от 9 български и гръцки партньори. От страна на Хасково представител е Регионалната здравна инспекция, участват и общините Крумовград и Момчилград, и Асоциация на родопските общини. От гръцка страна в проекта са включени Агенцията за регионално развитие на Родопи, Солунски университет Аристотел - катедра "Икономика", Общините Ариана и Иасмос, Агенция за транснационално обучение и развитие.

    Финансирането му е осигурено по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Гърция и е в размер на 130 млн.евро. 85 % от парите са от Европейския фонд, останалите-национално финансиране.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини