От х:

Днес в x:

Пламен Камбуров вдигна купата на „Писта Хасково”, Маршавелов-втори

    Пламен Камбуров от „Авто рейсинг тим” вдигна купата на „Писта –Хасково 2018”-Затворен маршрут в серия „Макси”. Така с Константин Маршавелов, който е победител от първия кръг на Националната надпревара, който се проведе  в Бургас, си размениха по една победа. Миналогодишният носител на титлата при най-мощните машини в Хасково и любимец на хасковската публика от „Рейсинг тим” Маршавелов сега стъпи на второ място на почетната стълбица. Трети е Румен Киров от „Старт-М”-Криводол.

    „Дългият брой на обиколките са непосилни за нашите автомобили, а това не е пробег, а състезание за високи спортни резултати, затова Федерацията трябва най-после да обърне  внимание на това, за да стане автомобилният спорт  все по-популярен , особено на пистовия шампионат. „, призова победителят в клас „Макси” Пламен Камбуров, визирайки многото технически проблеми и по време на квалификациите в събота, и днес. В мнението му обаче не го подкрепи останалият втори в оспорваната битка между двамата днес  Константин  Маршавелов: Смятам, че хората искат да гледат пистово състезание. Нашите  автомобилите са напълно подготвени за това. Тук е състезание за автомобили, пилоти и за издръжливост, така че смятам, че обиколките са нормални”.

    Мршавелов обаче поздрави пред публиката своя основен съперник в Шампионата Камбуров. „От доста време Пламен Камбуров се е съсредоточил в своите стартове, прави ги уникални и още нямаме отговор на неговото темпо!”,

    В серия „Туринг” първото си място от Бургас запазва сега и с участието си в Хасково Иван Влъчков от „Влъчков рейсинг тим”. Втори се класира Давид Будев, а трети остана Косьо Йорданов.

    Иван Влъчков благодари  от най-високото място на стълбицата на организаторите, на състезателите и на публиката.„Състезанието беше много оспорвано, гледах да се представя добре и успехът беше на наша страна”, каза победителят.

    „Следващият път ще давам повече газ!”, каза от подиума и Давид Будев.

    Един от най-младите пилоти на пистата –Симеон Симеонов е победител от старта в „Спорт”. Деян Куманов от АСК „Ст.Загора е втори, а победителят от Писта-Бургас Александър Димитров от „Елена тийм” остана във втория кръг трети. "Състезанието беше много интересно. Направих няколко грешки, но в последствие пак се полуучи интересна битка.”, каза Симеон Симеонов след като вдигна купата.

    За купа ”Енеос”на старта застанаха  8 пилоти. Те  направиха според регламента  8 обиколки на хасковската писта, която е най-дългата от Затворен маршрут в страната. Носител на Купата е Венцислав Станев, втори е Ташо Ташев, а трети се класира Ивайло Карастоянов, всички от „Рейсинг тийм”.

    При отборното класиране първи е тимът на Автомобилен спортен клуб –Стара Загора, втори са  „Влъчков рейсинг тим”, трети на почетната стълбица се качиха пилотите от „Ефко рейсинг”- Стара Загора. Тимът на домакините -Авто-мото клуб"Хасково" остана на 6-то място.

    „Състезанието беше много вълнуващо, ще направя всичко възможно и догодина да има Писта-Хасково”, обеща преди да връчи отборните купи кметът на града и председател  на организационния комитет за провеждането на Добри Беливанов, който изгледа финалите.  Думите му бяха аплодирани от публиката бурно.

    Иван Бакърджиев, който е организатор на „Писта Хасково” определи днешното състезание като много динамично, но и много спокойно. Той коментира и съвместния старт на „макси” и „туринг” в Хасково. Според новия регламент, ако има под 9 състезатели в серия, те се сливат.”Видяхме, че не е проблем да се направи обединение на сериите. А освен това пистата в Хасково е най-дългата от Затворен маршрут и на нея имаше място за всички”. Темата коментира и Константин Маршавелов: Федерацията взе решение за подобна ситуация в името на публиката. Все пак никой не е дошъл да гледа как се въртят пет коли на пистата. Така, че това обединение се прави само в полза на публиката, за да й е на нея по-интересно.” Все пак обаче опитният пилот от клас ”макси” маркира и няколко недостатъка „ Проблем е това, че ние застигаме някои от по-бавните пилоти, въпреки че те ни допускат. Вторият проблем е ,че публиката не разбира всъщност кой става победител от по-ниския клас, а всеки иска да има своята звездна минута, все пак."

    Третият кръг от Затворен маршрут  е след около две седмици - Писта Русе.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Fe
      Fen
      45 -18
      15:07, 3 юни 2018
      Браво на организаторите и участниците!
      Дано за в бъдеще групите да са по-пълни и състезанията още по-вълнуващи!
    • 2
      Ор
      Орфей
      33 -55
      15:38, 3 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Са
        Сами
        16 -42
        17:08, 3 юни 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Це
        Цеци
        35 -16
        17:15, 3 юни 2018
        Че как ще е блокиран ема много начини да излезеш от селския квартал орфей а и не се провежда това събитие всяка седмица за да мрамкаш като хейтър.
      • Го
        Голям празник
        14 -29
        19:29, 3 юни 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Ха
      Хасковлия
      5 -6
      16:58, 3 юни 2018
      Харесай, ако дойде за снимки на мацките(и остана разочарован) xD
    • 4
      Шу
      Шуцщафел
      17 -8
      17:41, 3 юни 2018
      Много обгорели има на снимките ! За тези индивиди от публиката споменавам ! Требват си крематориумчетата. Просто е наложащо вече...
      • No
        Nostradamus
        2 -5
        23:17, 3 юни 2018
        Не разваляй ценната суровина за сапун с крематориуми. Фабрика за сапун си теребе, и туй то!
    • 5
      Тр
      Тракиец
      1 -8
      11:51, 4 юни 2018
      Едно от най тъпунгерскитемероприятия в Хасково. Пи... Виж коментара
      • Ха
        Хасковлията
        2 0
        13:24, 6 юни 2018
        Проблем със ралито няма . Има проблем със селянията. Като ви пречи спортът, ами ходете си на село - там е спокойно ,тихо, сутрин ще ви буди петел ,вечер ще ви приспива сливова ракия. Що щете тъдява?
    Последни новини