От х:

Днес в x:

4 договора факт в Хасковска област по проект „Работа“

В региона стартира Проект „Работа“, който е с национален обхват. В него влизат 193 общини от страната с най-висока безработица, като 9 от тях са в Хасковски регион. Това са: Ивайловград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Харманли, Тополовград, Минерални бани, Стамболово и Маджарово, уточни Иван Господинов. Действието на проекта е в общините, в които нивото на безработица е било над средното за страната за предходните 12 месеца.

Определеният бюджет по този проект за страната е 80 млн. лв.-европейски средства.

През 2018 г. обхватът на проект „Работа“, чийто пилотен вариант беше миналата година в Северозападна България, беше разширен

Освен продължително безработни в него се включат и неактивни лица, които са насочени от наети към съответните общини специалисти.

След одобряване на 17-те работодатели за общините от Хасковски регион, са разкрити 212 работни места – 155 в публичния сектор и 57- в реалния.

Вече са сключени и четири договора. Наетите са на пълно или непълно работно време за период до 12 месеца и ще получават минималната заплата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Тр
    Трай коньо!
    14 0
    11:43, 3 юни 2018
    80 милиона по пореден проект балон. В ЕС няма други!
  • 2
    Ру
    Румен
    13 0
    16:35, 3 юни 2018
    Ако искаше някой да намери работа на безработните първо трябва да се провери колко пенсионери има по регионалните структури на министерствата! Пенсия и работа, това е живота, а безработните да ги ядат кучетата-срам!
  • 3
    An
    anton
    10 -3
    19:16, 3 юни 2018
    Във Хасково има ужасно много пенсионери които работят,със или без трудов договор, вземат пенсия и заплата и точно заради тях младите хора са безработни и мизеруват,аз лично познавам около 8-10 пенсионера такива.Уникална държава,уникални закони,СРАМОТА
Последни новини