От х:

Днес в x:

25 кандидати за спасители, балерина и волейболистка сред мераклиите

    25 кандидати се явиха на встъпителния изпит за водни спасители в Хасково, организиран от БЧК. Сред тях имаше две представителки на нежния пол. Едната е 11-класничката Ели Иванова, която от години танцува модерен балет в хасковския спортен клуб „Тангра“. Тя сподели, че възнамерява да работи като спасител на басейн или на море и затова решила да се запише на курса. Другата мераклийка е димитровградчанката Виктория Петкова, която от години играе волейбол. Младото момиче сподели, че още като дете се стресирала при ситуация, в която едва не се удавила. Преди четири години обаче преодоляла страха от водата и се научила да плува. За да затвърди уменията пък решила да се запише в курса за спасители.

    Днес двете момичета заедно с останалите мераклии трябваше да покрият определен норматив за започване на обучението. Те трябваше да преплуват 50 м свободен стил за не повече от 55 секунди, както и 25 м бруст без време, обясни инструкторът по водно спасяване Димчо Димов.

    Изпитът за бъдещите спасители на басейн е на 14 юни, а желаещите да работят на море, ще трябва да запишат надграждащ курс и да се явят на още един изпит, който ще бъде на 28 юни. Обучението за морски спасители излиза 440 лева, а за спасителите на басейн струва 290 лева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      10 -5
      20:32, 28 май 2018
      А могат ли да плуват мадамите?Димо да внимава много,щото де не се удавят преди удавника.
    • 2
      Ра
      ракиджия
      9 -2
      21:31, 28 май 2018
      браво на девойките.имат данни и ще спасят много хора за напред
    • 3
      До
      Дон Джон
      1 0
      19:14, 22 юни 2018
      Ако под данни ракиджията над мен има предвид че имат паласки за които могат да се хванат давещите се и сланина с която няма да потънат на дъното значи са повече от квалифицирани !
    Последни новини