От х:

Днес в x:

Еврокомисарят Мария Габриел оборудва модерен IT кабинет в Хасково

Изображение 1 от 6

    Българският еврокомисар Мария Габриел ще осигури ново компютърно оборудване за Хасковската школа „Вале”. Това обеща самата тя при посещението си в града тази вечер. „Отговорност е да съм тук. Децата от Школа ”Вале” са част от мен, част от моята визия. Това са талантливите деца на Хасково, на България. Убедена съм, че таланта се нуждае от подкрепа, затова ще им осигуря нови компютри и нови компютърни конфигурации. За да усещат, че няма граници за тяхното творчество”, каза Мария Габриел. Тя е в Хасково за връчването на наградите на призьорите от 9-тия Международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“ .Мария Габриел е патрон на конкурса за пета поредна година.

    Еврокомисарят по цифрова икономика и общество беше посрещната от кмета на Хасково Добри Беливанов на входа на читалище “Заря“, където е подредена изложба на изпратените за конкурса рисунки.

    В категорията рисунки са получени около 800 работи, колажите са 600, 400 са участниците от чужбина, сред които има от Украйна, Черна гора и Шриланка.

    Организатори на престижния традиционен конкурс в Хасково са Компютърна школа „Вале“ към Читалище „Заря“ с ръководител Людмила Стайкова с подкрепата на фондация „Еврика“ и през тази година с участието на община Хасково. Златен, сребърен и бронзов медал и поощрителни награди са присъдени във всяка от състезателните и възрастовите категории. Носителите им са определени от жури в състав: Боряна Кадмонова и Григор Цанков от Фондация „Еврика“ и от страна на читалище „Заря“-секретарят на средището Александър Милушев.

    Освен това двама от участниците получиха специалните награди на Мария Габриел - посещение в Брюксел в рамките на седмицата, посветена на кодирането, която ще се проведе през октомври.

    За доброто настроени на всички се погрижиха възпитаниците на секциите по пияно и цигулка в Музикална школа „Манол Иванов“ при читалище „Заря“ с преподаватели Красимира Генева и Елка Софтова.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини