От х:

Днес в x:

Общинските съветници отказаха да си намалят заплатите

Общинският съвет в Хасково отхвърли предложението на коалицията на бившия кмет да се намалят заплатите им, като се ореже възнаграждението за участие в комисии. Предложението бе за промени в правилника за работа на ОбС, където са определени възнагражденията. Коалиция за Хасково предлагаше от 8 на сто заплащането за участие в комисия да стане 3 процента от заплатата на председателя на ОбС. Като суми това означава от 172. 80 лв. възнаграждението да падне на 64.80. Така по изчисления на съветниците от коалицията годишно ще се пестят по около 80 000 лева, които те предлагат да отидат за увеличение на заплатите на медицинските сестри в детските градини и училищата.

Постоянната комисия по обществен ред и законност обаче не допусна до разглеждане и не подкрепи докладната. Мотивът бе, че тя не е била публикувана за обсъждане 30 дни преди разглеждането й в Съвета. Към докладната има мотивировка, че става дума за “изключителен случай”. Това мнение обаче не бе споделено от правната комисия, която не вижда никаква спешност в случая. Въпреки това докладната бе обсъдена в зала Хасково.

Позицията на правната комисия бе атакувана от съветника Георги Пеев, който обвини членовете й в некомпетентност, защото много решения на ОбС, подкрепени от тях, са паднали в съда.

Председателят й Исмаил Исмаил пък нахока Пеев за грубия му език и го посъветва да се държи по-възпитано и културно на трибуната на ОбС, защото не е на “махленско събиране”. И го посъветва да не държи такъв назидателен тон на колегите си общински съветници, които са не по-малко компетентни от него. Исмаил уточни, че неспазеният 30-дневен срок не е единственият мотив на комисията. “Тук става дума за промени в бюджета на общината. Не може да се говори “около” 80 000 лева. Бюджетът борави с точни цифри”, заяви Исмаил.

Председателят на групата съветници на ГЕРБ Антон Иванов нарече предложението на коалиция за Хасково популизъм, “див популизъм”.

Съветникът Пеев пък репликира, че е чел много и е компетентен. А по отношение на грубия език Пеев неведнъж е изтъквал, че не е политик, макар в същото време да е общински съветник.

Резултатите от гласуването бяха 9 “за” и 16 “против”, останалите се въздържаха. Така предложението бе отхвърлено.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Гр
    Градския му
    53 -7
    16:09, 27 апр 2018
    Ненаситници ! Нямат срам ! А някои от тях са и на държавна работа. Дали си пускат отпуск, когато са на сесия или лапат от две места.
    • Ма
      мастикаджия
      22 -3
      20:11, 27 апр 2018
      Зад Шатаралапатов,тоя с късия ръкав ,кой е?И той ли зема заплата?Пу!
    • Пл
      Пламен Петров
      11 -3
      20:29, 27 апр 2018
      Кой хлопа в този късен час?
      Аз хлопам каза Цецо.
      Торбичка носиш ли за нас?
      Донесох! шепне Цецо.
      Навън да дойда, да броим
      Ела де – вика Цецо.
      Нощес не можем да заспим!
      Ще можем!- смига Цецо.
      За Партийката, пет на сто
      Добре е – кима Цецо.
      За тебе също пет на сто!
      Тъй вярно!- мрънка Цецо.
      Останалото е за мен.
      За тебе – хлипа Цецо.
      Ще ми дотрябват някой ден
      Ще трябват!..- рече Цецо.
      Така по братски се дели!
      По братски?- пита Цецо.
      За нови порции върви!
      Поемам- смънка Цецо.

      19.04.2017.
      Пламен Петров
    • Re
      re
      3 -4
      01:46, 28 апр 2018

      За твое сведение той е единствения дето не взема заплата. Не разбирам какво ти пречи човека та се заяждаш с него.Аха, май сам си отговорих: нещо ти пречи.

  • 2
    Jo
    John
    19 -1
    17:35, 27 апр 2018
    вярно, на махленските събирания ходим безплатно, гьонсурати!
  • 3
    Ан
    Ани
    32 -2
    19:19, 27 апр 2018
    Напишете имената на тези, които са отказали да си намалят заплатите!Нека да ги знаем кои са тези гладните..
  • 4
    Na
    NamalenieI
    21 -2
    20:02, 27 апр 2018
    Излиза, че ГЕРБ и ДПС са били против намалението.
  • 5
    Ма
    мастикаджия
    13 -2
    20:08, 27 апр 2018
    Антон се хили доволно.
    • An
      Anton
      6 -2
      21:06, 27 апр 2018
      Щото не съм пил мастика
  • 6
    Ан
    Антон
    14 -2
    22:55, 27 апр 2018
    Антон Иванов, асфалтира си улицата Цар Симеон, дори тротоарните плочки пред къщите Общината ги оправи, а за улица Граничар, която не е асфалтирана от 20в. по времето на Т. Живков, не останаха пари! Ех, ех, г-н Иванов, когато кмет беше Г. Иванов, задника си съдрахте да ревете, с какво се промени живота на хората, след като няколко мандата управлява ГЕРБ?
    Въпрос- ако кмет беше Г. Иванов, дали щяхте да успеете да асфалтирате и подновите тротоарите на улицата, на която живеете? Басси, че то само за това си струва да гласувате за ГЕРБ! Поне вашият живот се е оправил /а, забравих и този на роднините ви/!
  • 7
    Др
    Драган
    6 -9
    01:52, 28 апр 2018

    първо: герб не изкараха дори един мандат.скараха се с човека когото издигнаха и се оттеглиха. второ:ти помниш ли бе умнико Георги Иванов до къде си направи път като си построи имението до язовира? всички останали точки:много бързо забравяте

  • 8
    Гр
    Гринго
    4 -7
    02:46, 28 апр 2018
    Това платено журналистическо гномче,което е на заплата при бившия кмет Иванов не е свършило работа за 3 стотинки. Готов винаги за платени репортажи и плюене против опонентите на бившия кмет.
  • 9
    Ан
    Антон
    0 0
    01:03, 1 май 2018
    А умнико, мислиш ли, че ако Антон Иванов имаше вила на Кенана дали нямаше да си асфалтира път до нея?!
Последни новини